fbpx

Ez a csomagolás újraértelmezi az elegáns borpalack fogalmát

Írta: Csomor Zsolt - 2024 március 17.

Még hogy a nem palackba csomagolt bor elveszíti a vonzerejét – a Wine Pouch (R)evolution olyan merész és innovatív csomagolás, amely bebizonyítja, hogy még egy bag-in-box bor is lehet praktikus és elegáns.

Ezt akár ajándékba is adhatjuk

Ha valamilyen terméket vásárolunk, először annak csomagolásával találkozunk, így a gyártók nagy hangsúlyt fektetnek annak anyagára, stílusára, dizájnjára. Nincs ez másként a borok világában sem, ahol a bag-in-boxba csomagolt bor sokakban csalódást okoz.

borcsomagolás karton bag-in-box
Képek forrása: Reverse

A Reverse az olasz Gigante pincészettel közösen megvalósított projekttel ezt a csomagolástípust kívánta stílusosan, eleganciával újraértelmezni, összekapcsolva a palackozott bor jellemzőivel.

borcsomagolás karton bag-in-box
Képek forrása: Reverse

A klasszikus bordeaux-i palackjára jellemző a fényes/matt kontrasztok elegáns játéka, fekete alapon. Az új bag-in-box csomagoláson lévő kartonszerkezet stabilitást biztosít és az üveghez hasonló felhasználói élményt kínál. A formatervezés mellett a grafikai választások erősítik a termék prémium pozicionálását, kiemelve a bor minőségét. A palackra emlékeztető forma kontúrjait arany levélbetétek, míg a bor eredetét domborítás és UV-lakkozás alkalmazásával hangsúlyozzák, amely a területre jellemző szőlőformát adja vissza – olvasható a Reserve oldalán.

borcsomagolás karton bag-in-box
Képek forrása: Reverse

Egy olyan ágazatban, mint a bor, ahol a hagyomány és a változással szembeni ellenállás szinte lehetetlenné teszi az alapvető innovációk előmozdítását, ez a projekt egy igazi (R)evolúció!

Tudjon meg többet a Reverse fenntartható tervezési megközelítéséről.