fbpx

Új vezetők az MLBKT elnökségének élén

Írta: Csomor Zsolt - 2024 június 24.

Az éves rendes közgyűlésen megválasztották a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) vezető tisztségviselőit. Az alapszabály szerint az elnökség tagjai maguk közül választják ki a Társaság elnökét, társelnökét és alelnökeit. A választásra az MLBKT 2024. június 10-i ülésükön került sor, ahol megköszönték Horváth Péter, a HIRSCH Porozell supply chain managerének munkáját, aki 4,5 éven át vezette elnökként a Társaságot.

Az MLBKT elnöke

Kellner Mária, ellátási lánc igazgató, Béres Gyógyszergyár Zrt.

Klenner Mária

„Az MLBKT a hazai logisztika első számú vezető szervezete, amely nemcsak az itthoni, hanem a nemzetközi szakmai életben is fontos szerepet játszik. Az MLBKT által szervezett oktatások, konferenciák, webinárok átfogják az ellátási lánc szakterületeinek teljes vertikumát. Az MLBKT-nak kiemelt feladata, hogy lehetőséget és teret biztosítson a logisztika és a beszerzés minden területéről érkező jelenlegi és leendő szakemberek számára a hiteles, innovatív, motiváló ismeretek megszerzéséhez, a szakmai fejlődéshez. Fokozott hangsúlyt kívánunk fektetni a hazai kis- és középvállalatoknál a logisztikai szemlélet elterjesztésére, mert ilyen módon az MLBKT tevékenyen járulhat hozzá az érintett vállalkozások versenyképességének növeléséhez. Elnökként legfontosabb feladatomnak tartom, hogy tovább erősítsem az MLBKT szakmai tekintélyét, elismertségét, ilyen módon is hozzájárulva ennek a szerteágazó szakterületnek a folyamatos fejlődéséhez.”

Az MLBKT társelnöke

Chikán Attila, a BCE Versenyképesség Kutató Központjának igazgatója

Chikán Attila

„A jövőben is szeretnék részt venni a Társaság stratégiai irányvonalának meghatározásában. Tapasztalatommal támogatni a vezetők és a titkárság munkáját a terveik megvalósításában, és közreműködni a tevékenységek szervezésében.”

Az MLBKT alelnökei

Dr. Gelei Andrea, oktatásért felelős alelnök
egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem Operáció és Döntés Intézet

dr. Gelei Andrea

„Nem meglepő, hogy egyetemi emberként, és az MLBKT oktatási alelnökeként fontosnak tartom az oktatás és képzés szerepét. E téren ugyanakkor hangsúlyozni szeretném, hogy véleményem szerint ma már nem csak a szűken vett szakmai ismeretek kellenek. A sikerhez a valódi rendszerszemlélet, komplexitás és az ebből fakadó dinamikus jelenségek mélyebb megértése elengedhetetlen. Ez pedig azt jelenti, hogy eljött a mi időnk, az ellátásilánc-menedzsment szakemberek ideje.”

Horváth-Kócza Zsuzsanna, szolgáltatásokért felelős alelnök
üzletfejlesztési igazgató EMEA, DHL Supply Chain Magyarország Kft.

horváth-kócza zsuzsanna

„Örömmel tölt el, hogy másodszor is betölthetem a szolgáltatásokért felelős alelnöki pozíciót a magyar logisztikai szakma legfontosabb szervezetében. A következő három évben azon leszek, hogy az MLBKT továbbra is teret biztosítson a személyes kapcsolatok ápolására, tudásátadásra és tapasztalatcserére a különböző platformokon. Meggyőződésem, hogy egy szervezet csak akkor lehet sikeres, ha sokszínű, és tagjai között helyet kapnak a pályakezdők is a tapasztalt szakemberek mellett. Így a következő ciklusban is az lesz a célom, hogy a logisztika iránt érdeklődők számára vonzó programokat és szolgáltatásokat nyújtsunk. Már csak a következő hónapokra tervezett programjainkra és ötleteinkre gondolva is azt mondanám, hogy érdemes figyelemmel kísérni az MLBKT tevékenységét, és mihamarabb csatlakozni hozzánk.”

Kovács Ákos, tagságért felelős alelnök

Kovács Ákos, tagságért felelős alelnök

„Kiemelt célom az, hogy a tagság és tagozatok (akik a szakmai műhelymunka letéteményesei) tájékozottsága és elkötelezettsége az MLBKT szervezete, szolgáltatásai és rendezvényei kapcsán erősödjön, ezért a kapcsolattartásra, kétoldalú kommunikációra nagy hangsúlyt fogok fektetni. Emellett az MLBKT nemzeti logisztikai stratégia alkotásában lévő vezető szerepét kívánom az iparágban szerzett 27 éves tapasztalatommal támogatni, elsősorban a környezettudatos logisztika, alternatív fuvarozási módok hangsúlyos beépítésével, felmérve a Társaság tagvállatainak erre vonatkozó igényeit, érdekeit és javaslatait.”

Az MLBKT új elnökségének tagjai