fbpx

Jubileumi születésnapot ünnepelt hazánkban az Epson

Írta: Csomor Zsolt - 2024 július 20.

Az Epson 2004-ben nyitotta meg a magyarországi képviseletét. A vállalat hazai csapata a jeles évforduló alkalmából két legrégebbi partnerével tartott közös pikniket. Az eseményt a Copy-Depóban tartották kötetlen formában.

A nyomdaipar motorja

„Ez az alkalom a közös eredményeink ünnepléséről szól” – mondta Tóth Balázs, az LFP center marketingmenedzsere. „20 éve működik Magyarországon az Epson, és ez idő alatt rengeteget épült a közösségünk és több fontos eredményt is elértünk. A mai nap egy olyan mérföldkőhöz értünk, amit érdemes megünnepelni.”

Az esemény megnyitójaként és a cég japán hagyományainak jegyében a Taiko Hungary Japándob Egyesület adott elő és oldotta fel a hangulatot a cég országos igazgatója, Fábián Miklós beszéde előtt.

Fábián Miklós
Fábián Miklós

„Az Epson mára globális vállalattá nőtte ki magát” – számolt be az igazgató a vállalat fejlődéséről. „Az éves árbevételünk 10 milliárd euró környékén mozog, ami összehasonlításképpen nagyjából meghaladja a magyar gazdaságnak az 5 százalékát. Mintegy 60 alvállalat működik világszerte, gyártásban, kereskedelemben, technológiai fejlesztésekben, és körülbelül 80 ezer alkalmazottat foglalkoztat a vállalat.”

Az igazgató a cég és a nyomdaipar jövőjéről is beszélt. Az utóbbi két évtized a digitalizációnak az ugrásszerű fejlődésével kezdődött, majd folytatódott a környezettudatos gondolkodás elterjedésével. Papírmentes irodák jöttek létre, előtérbe került az erdők és a folyóvizek védelme – olvasható a Print & Packtech cikkében. Ezek mind a nyomtatás ellen dolgoznak, de ami teljesen megváltoztatta a munkahelyi szokásokat, az a pandémia és a home office volt. Ez megingatta a nyomtatási szektort. Szóval, hogy hova tart ez, és mi lehet a kiút belőle? „Mi az Epsonnál úgy gondoljuk, hogy az egyik ilyen ellenünk irányuló területet szeretnénk felhasználni: a környezettudatos gondolkodás az egyik olyan pillér, amire mi építkezünk: úgy a működésünkben, mint a termékeinkben. Utóbbi esetében leginkább az Epson egyedi tintasugaras nyomtatására gondolok, ami többek között hőmentesen zajlik, és a legtöbb szempontból vizsgálva az egyik leginkább környezetbarát megoldás jelenleg.”