fbpx

Az ipari épületek energiahatékonyságának növelése

Írta: - 2024 július 23. -Hirdetés

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerint az energiahatékonyság növelése kulcsfontosságú a gazdaság versenyképességének fenntartása érdekében. Az EFAFLEX gyorskapukkal és az EGD Termozsilippel az ipari létesítményekben jelentős fűtési és hűtési energiamegtakarítás érhető el, ami hosszú távon csökkenti az üzemeltetési költségeket és növeli a fenntarthatóságot.

A leggyorsabb ipari kapu alkalmazásával jelentős HVAC energiamegtakarítás érhető el

Az EFAFLEX ipari gyorskapuknak kiemelkedő szerepük van a logisztikai központok, raktárak és ipari létesítmények energiahatékonyságának javításában. A hagyományos szekcionált kapuk cseréje EFAFLEX gyorskapukra az ipari épületek öt legnépszerűbb energetikai beruházása között szerepel. Ezek a korszerű ipari nyílászárók kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, így alkalmazásukkal a logisztikai folyamatok intenzitásától függetlenül kimagasló HVAC energiamegtakarítás érhető el.

ipari gyorskapu
Képek forrása: EFAFLEX

A gyors működés magasabb fűtési költségmegtakarítást eredményez

Az akár 2 m/sec nyitási sebességgel működő EFAFLEX ipari kapuk gyors működésének köszönhetően csökken a légcsere, így a belső hőmérséklet stabil marad, ami kritikus fontosságú a termékek minőségének megőrzése és a megfelelő munkakörnyezet biztosítása érdekében.

Az EFAFLEX gyorskapukkal megvalósuló energetikai beruházás megtakarítása kimutatható az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszerben (EKR). Kérjen helyszíni felmérést és energetikai számítást!

EGD Termozsilip: Az energiahatékonyság új szintje

Az épületen belüli rámpakiegyenlítők hőátbocsátási tényezője rendkívül kedvezőtlen, a használati intenzitástól függetlenül jelentős energiaveszteséget okoznak. Az EGD Termozsilip új szintre emeli az ipari épületek energiahatékonyságát azáltal, hogy egy „légzsilipet” hoz létre az épületen belül, a rámpa körül. A hőszigetelt oldalfalak és az EFAFLEX gyorskapu összeszerelésével kialakított Termozsilip megakadályozza a hideg vagy meleg levegő beáramlását az ipari épületbe, minimalizálva az energiaveszteséget. A továbbfejlesztett, új Termozsilip több rámpakiegyenlítő vagy teljes rakodósor esetén is alkalmazható. Az EGD Termozsilip bemutatója.