fbpx

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját az EFAFLEX

Írta: Transpack-2024/II. lapszám cikke - 2024 április 28.

AZ 1974-BEN ALAPÍTOTT, GYORSMOZGÁSÚ IPARI KAPUKAT GYÁRTÓ EFAFLEX MOTTÓJA A „FAST FORWARD”

Az ipari gyorskapuk specialistája, az EFAFLEX GmbH & Co. KG az első cég a világon, amely a cégalapítás óta kizárólag ipari gyorskapuk fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A német vállalat „Fast Forward” mottója nem csupán a prémium gyorskapuit jellemzi, de kifejezi a gyártó múltját, valamint jövőbe mutató fejlesztéseit.

Az iparág elmúlt 50 éve olyan EFAFLEX innovációkkal van kijelölve, mint az első spirálkapu, a szabadalmaztatott kapufényrács (EFA-TLG®), az önjavító kapulap (EFA-ACS®), a hőszigetelt kapulamella (EFA-THERM®), az első lézerszkenner (EFA-SCAN®), az indukciós hurok, a mozgásérzékelő radar, valamint az aktív infravörös rendszerek. Napjainkban az EFAFLEX az ipari kapuk gyártói piacának alakítója, és technológiailag vitathatatlanul a vezető cége.

ipari gyorskapu

A magas színtű EFAFLEX fejlesztések

Ha állandóan csak a múltba tekintenénk, gyorsan szem elől tévesztenénk a jelenkor igényeit és a jövőben rejlő lehetőségeket.

Az EFAFLEX jól ismert a gyors és biztonságos spiráltechnológiával készült hosszú élettartamú gyorskapuiról. Az új fejlesztések iránya a digitalizáció, az IoT-képes gyorskapuk, melyek az automatizált gyártósorokba és logisztikai folyamatokba integrálhatók.

A közelmúlt energiaválsága nyilvánvalóvá tette, hogy az ipari és logisztikai vállalatok versenyképességének megtartásához elengedhetetlen az energiahatékony épületüzemeltetés. Az EFA-SST® hőszigetelt, hőhídmentes homlokzati gyorskapuk kész megoldást kínálnak az ipari épületek energiaköltségeinek csökkentéséhez. Az EFAFLEX kiemelt fejlesztési területe – már alapításától kezdve – az ipari gyorskapuk energiahatékonyságának növelése és a fenntarthatóbb üzemeltetés.

EFAFLEX

Újabb energiahatékonyságot növelő eszköz a digitalizáció. A gyorskapuk működésének monitorozásával, az adatok elemzésével további jelentős energiamegtakarítás érhető el. Nő az ipari gyorskapuk működésének megbízhatósága, csökken a nem várt meghibásodások okozta leállások száma és az ezzel járó magas költség.

Az innováció feltétele a képzett szakemberállomány

Büszkék vagyunk az elmúlt 50 évet végig kísérő saját K+F munkára, az öt kontinensen, tizenegy leányvállalattal képviselt prémium gyorskapuk kínálatára, a kiváló szolgáltatási minőségre. A magas márkaszínvonal megvalósításában fontos szerepük van az EFAFLEX szakembereinek. A mérnököknek, akik szüntelenül új gyorskapukat terveznek a K+F részlegen, az összeszerelésben dolgozó munkatársaknak, akik kifogástalan precizitással és lelkiismeretességgel szerelik össze prémium megoldásokká a kapukat, valamint a magasan képzett szervizmunkatársaknak és szerviztechnikusoknak, akik az EFAFLEX szigorú minőség- és teljesítmény-szabványainak megfelelő karbantartási és javítási szolgáltatásokat végeznek.

ipari gyorskapu

Az EFAFLEX ipari gyorskapuk egyet jelentenek a magas minőséggel, teljesítménnyel és hatékonysággal. Késztermék helyett cégre szabott megoldásokat kínálunk valamennyi ipari szektor és a logisztika gazdasági szereplői számára. A speciális ipari területekre fejlesztett gyorskapuk tervezése a szakmával szoros, kölcsönös együttműködéssel történik. A vállalat kínálatában megtalálhatók többek közt a mélyhűtött téri gyorskapuk, a gépvédelmi, intralogisztikai, tisztatéri, betörésbiztos ipari gyorskapuk a robbantásveszélyes terekben, valamint az élelmiszeriparban alkalmazható gyorskapuk.

Valódi szakértelem, hosszú távú megoldások

Az EFAFLEX folyamatos sikerének kulcsa az ügyfélközpontú üzleti megközelítés – immár 50 éve. Több mint 40 éve az EFAFLEX vezette be a „high-speed doors” elnevezést, az EFAFLEX gyorskapuk egyedülálló teljesítményét jelölve ezzel. A nemzetközi vállalattá fejlődött EFAFLEX székhelye a München melletti Bruckbergben található. Az EFAFLEX ipari gyorskapukat ma már valamennyi ipari szektor kis- és középvállalata, a nagyvállalatok, valamint a közintézmények is alkalmazzák.

EFAFLEX iroda
EFAFLEX irodaház

Az EFAFLEX vállalat 50 éves történetében az ökológiai és társadalmi felelősségvállalás is kiemelt szerepet játszik. A fenntarthatóság nem csak egy divatos téma. Az EFAFLEX-nél a vállalati filozófia szerves része – a kulcsszó a „jövőorientált”. Ez magában foglalja a tisztességes együttműködést a munkavállalókkal és a tisztességes üzleti magatartást a partnerekkel világszerte. Az alapítástól kezdve kiemelt vállalati cél a környezettudatos értéklánc folyamatos fejlesztése, ezzel hozzájárulva az ügyfelek fenntarthatóbb működéséhez. Például a gyorskapuk rövid nyitási és zárási ideje hozzájárul a HVAC energiaveszteség minimalizálásához, az akár évi két tonna CO2-megtakarításhoz.

EFAFLEX minőségtudatosság és innovatív szemlélet 1974 óta

Öt évtized telt el azóta, hogy Manfred Seysen, Gabrijel Rejc és Gustav Meyer 1974-ben megalapította az EFAFLEX Tor- und Sicherheitsysteme GmbH & Co. KG-t. A vállalat jövője továbbra is az előrelátó gondolkodáson és cselekvésen alapul, ezzel hosszú távú előnyöket nyújtva az ügyfelek számára. A vállalat erős innovációs törekvéssel, korszerű, megbízható, csúcsteljesítményű termékeket és szolgáltatásokat fejleszt ügyfelei számára.

Fast forward”!
www.efaflex.hu