fbpx

Jubileumot ünnepel a B-Mark Kft.

Írta: Transpack-2024/II. lapszám cikke - 2024 április 29.

A jelöléstechnikai berendezéseket forgalmazó, szervizelő B-Mark Kft. idén ünnepli 20 éves évfordulóját. A vállalkozás elmúlt két évtizedét a folyamatos fejlődés és növekedés jellemezte.

A legkisebbektől a legnagyobbakig kínálunk hatékony megoldást

A B-Mark Kft. hazánk egyik vezető jelöléstechnikai vállalkozása, amely jól ismert a kompromisszumok nélküli precizitásáról. De hogyan kezdődött mindez, mi volt az indíttatás? – kérdeztem Bakó László ügyvezető tulajdonost.

– Villamosmérnökként a kábeliparban dolgoztam fejlesztési, majd értékesítési területen. Egy projekt során kerültem kapcsolatba a jelöléstechnikai berendezésekkel, és akkor döntöttem el, hogy céget alapítok. A Koenig & Bauer Coding (KBC) és a Telesis gépeit kezdtük forgalmazni és szervizelni, akik azóta is stratégiai partnereink. A német KBC precíz és kiváló minőségű tintasugaras feliratozói az ipar számos területén alkalmazhatók. A nagy múltú amerikai Telesis tűs és lézer feliratozói pedig a prémium kategóriát képviselik, és a cég jelentős forgalmát ezek teszik ki. A KBC-re és a Telesisre is igaz, hogy még a 20–30 éves gépek is kiválóan teszik a dolgukat.

Azóta számos más márkákat is forgalmaznak.

– Valóban, és csak hogy néhányat említsek a teljesség igénye nélkül. Forgalmazzuk a United Barcode Systems (UBS) APLINK kartondoboz jelölőgépeit, a Squid Ink vállalat CoPilot termékcsaládját és a REINER jelölőeszközeit. Továbbá az EBS kézi nyomtatóit, az IOSS kódolvasóit is…

Ami nagyon fontos, hogy az egészen kis vállalkozásoktól kezdve a multinacionális vállalatok számára is tudunk hatékony megoldást nyújtani.

Mind nagyobb hangsúlyt fektetünk a csomagolóiparra

Mely területen vannak jelen?

– A kábelkonfekcionáló ipar jelentős részét teszi ki forgalmunknak, és ugyanúgy jelen vagyunk termékjelöléssel az autóipar területén is. 2018-tól fókuszálunk az élelmiszeripari csomagolások szegmensére is.

Csomagolóipar területén milyen megoldásokat kínálnak?

– Főként a másodlagos és harmadlagos csomagolásokhoz, például kartondobozhoz és raklaphoz kínálunk jelöléstechnikai megoldásokat. A United Barcode Systems (UBS) APLINK gépei és a Squid Ink CoPilot termékcsaládja alkalmas nagy felbontású feliratok készítésére, akár bevonatolt kartonra is.

Bérelhet is tőlünk gépet

Melyek a B-Mark fontosabb mérföldkövei?

– 2006-ban Romániában is céget alapítottam, a hazaival azonos a tevékenységi körrel. A vállalkozásunk éves forgalma mára elérte a 700 millió forintot, amelyből a hazai mintegy 400 millió. Cégünk családi, jellemzően 4-5 fővel dolgozunk, és bízom benne, hogy a gyermekeim idővel átveszik a stafétabotot.

Az értékesítésen és a szervizelésen kívül kínálnak még bármiféle szolgáltatást?

– Mindenekelőtt el szeretném mondani, hogy szervizcsapatunk igen felkészült és a beszállítóinknak minősített szervizpartnerei vagyunk.

Igen, más szolgáltatást is nyújtunk partnereink számára. Néhány éve bérbe is adunk gépeket, amelyeket természetesen szintén szervizelünk. Sőt, bizonyos mennyiségig akár bérjelölést is vállalunk.

A fenntartható megoldásokat keressük

A környezetvédelem mellett sem mehetünk el, hiszen ez igen hangsúlyos terület napjainkban.

– Arra törekszünk, hogy az általunk forgalmazott gépek hozzájáruljanak a fenntarthatósághoz. A Telesis gépei például visszafelé is kompatibilisek. Úgy fejlesztenek, hogy a régi gépeikbe beépíthetők legyenek az új fejlesztésű alkatrészek és a vezérlő. A jelöléstechnikai megoldásunkkal sok címkét spórolhatnak a partnereink. Emellett a környezetbarát tintáink növényi alapanyagból készülnek, biológiailag lebomlanak. Működésünket is igyekszünk zöldebbé tenni. A telephelyünkre napelemrendszert telepítettünk és a járműflottánkban két elektromos autó található. Úgy, mint az elmúlt 20 év során, a jövőben is arra fókuszálunk, hogy partnereinket az eddig megszokott minőséggel és elhivatottan szolgáljuk ki.

Szerző: Csomor Zsolt