fbpx

Magyar közösségi standra invitál a CSAOSZ

Írta: Csomor Zsolt - 2021 szeptember 10.

Tavaly év elején még bizakodott a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ), hogy 2020-ben harmadik alkalommal is megvalósulhat az interpack szakkiállításon a magyar közösségi stand, amit a járványhelyezt felül írt úgy, mint idén is. 2023-ban viszont újabb lehetőség nyílik a közös bemutatkozásra.

 

Nagy az érdeklődés, hamar lépni kell

Az interpack 2023 májusában ismét megnyitja kapuit. Ez szinte biztosra vehető, viszont szigorú szabályok és kontroll mellett rendezik meg a szakkiállítást.

 

újság kiadvány prospektus stand ember nő
Képek forrása: interpack

 

A 2017-ben elfoglalt 170500 m2 kiállítási területhez képest már idén, hat hónappal a jelentkezési határidő vége, valamint 21 hónappal a tervezett nyitás előtt 100000 m2-re érkezett foglalás.

Indokolt tehát intenzív gondolkodást kezdeni a 2023. évi közösségi megjelenésről. Nincs sok idő, hiszen 2022. február 28-án lejár a jelentkezési határidő, a regisztrációval pedig már anyagi kötelezettséget is kell vállalni.

Utóbbi két interpack közösségi megjelenéshez sikerült a mindenkori exportfejlesztési ügynökségtől támogatást kapni. E célját a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) most sem adja fel, de egyelőre saját finanszírozásban kell gondolkodjanak, és a költségvetésükhöz kérnek majd támogatást.

 

 

A legutóbbi közösségi megjelenés résztvevői számából és standjellemzőiből kiindulva a CSAOSZ hét kiállító és 70 m2 sarokstand alapulvételével készített egy előtervet és próbaköltségvetést. Kalkulációjuk szerint az egy kiállítóra jutó várható standrészvételi költség kb. 6600 EUR összegre adódik. Ez az összeg nem tartalmazza a kiutazással és kinti tartózkodással kapcsolatos költségeket.

Céljunk, hogy mielőbb, még az ősz folyamán körvonalazódjon a közösségi stand összetétele, és legkésőbb jövő év januárjára a részvételi szándéknyilatkozatok is rendelkezésre álljanak, hogy a jelentkezést időben beadhassák – olvasható a CSAOSZ hírlevelében. További részletekkel Nagy Miklós és Máté Szilvia, az interpack magyar képviselője tud szolgálni.