fbpx

Környezetbarát kendőcsomagolás

Írta: Csomor Zsolt - 2020 augusztus 01.

A Knot Wrap kendőcsomagolást a japán furoshiki hagyománya ihlette. A furoshiki kis darab gazdagon díszített anyag, melyet Japánban eredetileg a fürdők vendégei használtak a ruháik felkötésére. Évtizedek óta használnak kendőket ajándékozásra: a kendők csodaszép csomagolóanyagok, és nem kerülnek a szemétbe.

 

 

Nincs két egyforma

A Lush 2009-ben mutatta be a vintage kendőcsomagolásokat. A csodás régi sálakból készült egyedi csomagolóanyag igazán különlegessé teszi az ajándékokat, ráadásul a környezetet is óvja. A vintage kendők alapanyagait egy angol cég kézzel válogatja ki aprólékos munkával: évente kb. 7 tonnányi vintage kendőcsomagolást használ fel a bolti és az online kereskedelem során.

Csak a legjobb minőségű, erőszakmentesen előállított kendőcsomagolások kerülnek a boltok polcaira. Minden Lush vintage kendő egyedi, nincs két egyforma, olvasható a womagic.hu oldalon. A beszállító garantálja, hogy a sálak egyikén sem szerepel márkajelzés, vadászjelenet, és egyik sem tartalmaz selymet vagy gyapjút.

Miután megajándékozták szeretteiket, a cég visszakéri a kendőt, és a következő alkalomra is azt használja fel. Minden ügyfélhez egyedi kendő tartozik – ezzel kedveskednek az ünnepeltnek és egyben spórolnak meg rengeteg műanyagot és papírt a Földnek.

 

 

100% pamutból

A Re-Wrap kezdeményezés célja, egy környezetbarát, biopamut csomagolási alternatíva használata, mely a lehető legkevésbé terheli a környezetet. A gyönyörű, színes, újrahasznosítható kendőcsomagolások 100 százalékos pamutból készülnek, és mindet egy indiai női szövetkezet készíti.

Mindenféle káros kezelő anyagoktól mentesen készülnek, sőt, a gyártásukhoz is csupán az átlagosan elhasznált vízmennyiség 8 százaléka szükséges.

Kép forrása: womagic.hu