fbpx

Különleges ágyakon alszanak az olimpia sportolói Párizsban

Írta: Csomor Zsolt - 2024 augusztus 01.

A párizsi olimpián résztvevő sportolók szállásait kartonágyakkal rendezték be. Ezek alapállapotukban 90 centiméter szélesek és 200 centiméter hosszúak, de akár 220 centiméterig is bővíthetők, a rájuk kerülő matracok keménysége pedig állítható.

Nem a legkényelmesebb, de rendben vannak

A párizsi olimpia sportolói olyan, igen masszív kartonágyakon alszanak, amelyeken akár ugrálni is lehet. A paplan egyik oldalán az olimpia, a másikon a paralimpia logójának dizájnelemei láthatók – az ágyak egy részét ugyanis a paralimpikonok használják majd.

Kép forrása: marca.com

A többit – valamint a párnákat és a paplanokat – a szervezők a fegyveres erők minisztériumának, a párizsi operabalett-iskolának, valamint az Emmaus jótékonysági szervezetnek adományozzák. Azokat, amelyeket nem lehet ilyen módon felhasználni, teljes egészében újrahasznosítják – olvasható a hvg.hu oldalán. A karton bútordarabok kényelméről Katherine Holmes amerikai vívó korábban így fogalmazott: „Egyáltalán nem példa nélküli, hogy a versenyeken az ágyak nem igazán kényelmesek. A kartonágyakkal viszont nincs nagy gond – nem ébredek fel az éjszaka közepén fájdalomtól sikoltozva. Tény, hogy nem ezek a legkényelmesebb ágyak, amelyeken valaha aludtam, de rendben vannak.”