fbpx

50 százalékos kapacitásbővítés a Metsä Board-nál

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 29.

A Metsä Grouphoz tartozó Metsä Board svédországi integrált cellulóz- és kartongyárában befejeződött a hajtogatókarton-gyártási kapacitásbővítés projekt. Ennek a legjelentősebb része a BM1 géprendszer korszerűsítése volt. Ennek köszönhetően a hajtogatókarton éves gyártási kapacitása 200 000 tonnával 600 000 tonnára nő. Ezzel a Husum BM1 Európa legnagyobb és legmodernebb kartongépévé válik és tovább erősíti a Metsä Board vezető pozícióját a hajtogatott kartondobozok európai szegmensében.

A kapacitásbővítéssel a gyár a körforgásos gazdaságot támogató csomagolóanyagok iránti növekvő keresletre reagált. Az üzem nemrégiben befejezett felújításának első üteme tovább növeli a bioalapú energiatermelést és a gyári integráció energiahatékonyságát. Ez segít tovább csökkenteni termékeink szénlábnyomát és segít ügyfeleinknek elérni fenntarthatósági céljaikat.

üzem
Metsä Board vezető pozícióban a hajtogatott kartondobozok európai szegmensében

A hajtogatókarton-kapacitás bővítése a megújuló erőforrásokból előállított csomagolóanyagok iránti növekvő keresletre ad választ. A BM1 könnyű, a szilárdsági tulajdonságok feláldozása nélküli, összecsukható kartondobozokat gyárt, amivel csökkenthető a csomagolás szénlábnyoma.

A Husum BM1 piacvezető prémium könnyű, 175–355 g/m2 alaptömegű összecsukható kartondobozokat gyárt. A termékeket száraz élelmiszerek és fagyasztott élelmiszerek, csokoládé, édességek, gyógyszerészeti és egészségügyi termékek, szépségápolási termékek csomagolására, valamint vendéglátó ipari és grafikai alkalmazásokra használják.

Metsä Board árbevétele 2022-ben 2,5 milliárd eurót tett ki és a cég 2250 alkalmazottat foglalkoztat.

Czékus Mihály