fbpx

Díjazták a Mosonpack Kft. fejlesztéseit

Írta: Transpack-2022/VI. lapszám cikke - 2022 december 16. -Hirdetés

A HUNGAROPACK MAGYAR CSOMAGOLÁSI VERSENY CÉLJA A HAZAI CSOMAGOLÁSTECHNIKA ELŐREHALADÁSÁNAK BIZTOSÍTÁSA, IMMÁR TÖBB MINT FÉL ÉVSZÁZADA

A Mosonpack Kft. idei szállítási csomagolásfejlesztése HUNGAROPACK 2022 Fődíjat érdemelt ki. A cég egy üveg tetőablak csomagolásának a korszerűsítését vállalta. Korábban a terméket fa és technikai hab keverékéből készült csomagolóeszközben szállították Európán belül, közúton.

A megrendelő több termékméretet -megoldást is bevezetett, amelyekhez újabb és újabb szállítási csomagolási egységeket kellett alkalmazni a magas előállítási költségű fa- és műanyag csomagolóeszközből. Ennek a kiváltására egynemű HPL alapú csomagolás elkészítésére vállalkozott a Mosonpack Kft. a Dunapack Kft.-vel közös fejlesztési projektjében. Az egyesével történő csomagolás lehetőségének megteremtése további vevői igény volt. A megtervezett csomagolás a teljes szállítási láncban pozitív eredményt ért el valós- és laboratóriumi körülmények között egyaránt.

A díjakat Viszkei György, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség társelnöke adta át a Mosonpack Kft. képviseletében Németh István kereskedelmi képviselőnek, illetve a Dunapack Kft. képviseletében Felföldi Gergely konstrukciós tervezőnek

Az egyik fő alkotóelem egy olyan egyedi betétrendszer, ami a többrészes termékcsalád minden egyes eleménél sikeresnek bizonyult a vizsgálatok alatt, rugalmasságát tekintve pedig egy technikai hab tulajdonságaival vetekszik. A csomagolás fajlagos költsége jelentős megtakarítást eredményezett a gyártónak. További előnyt jelent a csomagolóanyag „egyneműsítése”, amellyel hatékonyabb hulladékgazdálkodás érhető el. A megrendelőnek nagyfokú mennyiségi rugalmasságot biztosít a szállításoknál, illetve kedvezőbb tárolási lehetőségeket tesz lehetővé.

Autóipari üvegtető szállítási csomagolása

Köszönjük a bírálóbizottság elismerését, mely visszaigazolja számunkra, hogy jó úton járunk a termékfejlesztés területén is. Arra törekszünk, hogy újabb és újabb innovációkkal a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsuk megrendelőink részére. A hivatalos eredményhirdetésre 2022. november 9-én került sor. A díjjal jogosulttá váltunk a Csomagolási Világszövetség (WPO) által szervezett WorldStar Csomagolási Világversenyen való részvételre is. Bízunk benne, hogy ezúttal is egy újabb szakmai elismerést sikerül elnyernünk” – nyilatkozta Németh István kereskedelmi képviselő.