fbpx

A FoxPost a HelloParks logisztikai megaparkot választotta

Írta: Csomor Zsolt - 2021 augusztus 18.

Beköltözött az első nagy bérlő a HelloParks maglódi ipari és logisztikai megaparkjának most elkészült első létesítményébe. A hazánk legnagyobb csomagautomata-hálózatával rendelkező FoxPost 8.400 m2-es területet vesz igénybe, ahol már meg is kezdte a 1,5 millió eurós beruházást jelentő csomagszortírozó gépsorok telepítését, amivel napi kapacitása közel a tízszeresére növekszik.

 

raktárépület tehergépkocsi körforgalom személygépkocsi

 

A váltást a forgalom dinamikus növekedése indokolta

A HelloParks a vállalt határidőt tartva adta át a maglódi ipari és logisztikai megapark első ütemét jelentő 46.000 m2-es raktárépület első egységét, amelynek kivitelezése mindössze öt hónap alatt elkészült. A FoxPost már át is vehette a területét. Az országszerte több mint 240 csomagautomatát működtető logisztikai társaság csomagszortírozó gépeket telepít a bérbe vett 8.400 m2-es ingatlanon. Az épület különlegessége, hogy Magyarországon ez lehet az első ipari létesítmény, amely megfelel a rendkívül szigorú követelményeket támasztó BREEAM New Construction Excellent fenntarthatósági minősítésnek.

 

raktárépület tehergépkocsi kerékpár ember
Kép forrása: HelloParks

 

„A hazai piaci szereplők között ezzel a miénk lesz a harmadik legnagyobb központi raktár, ami kiszolgálja majd a teljes, 2024-re már több mint ezer csomagautomatából álló országos hálózatunkat. A váltásra a forgalmunk dinamikus növekedése miatt volt szükség, hiszen a tavalyi rekordévhez képest idén több mint 40 százalékos bővülést tervezünk. Az új raktárban átállunk a teljesen automatizált csomagválogatási rendszerre, amivel akár napi százezer csomagot is kezelhetünk” – mondta Bengyel Ádám, a FoxPost vezérigazgatója.

A maglódi logisztikai megapark Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában, a termelő vállalatok és a logisztikai szolgáltatók számára is optimális helyszínen található. Az M0 körgyűrű mentén, az M4 és az M5 autópályák, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő telken összesen 193.000 négyzetméternyi raktár-, könnyűipari- és irodaterület alakít ki a HelloParks. Az első ütem 46 ezer m2-es létesítményének beruházási értéke meghaladja a 40 millió eurót.

Az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldásoknak köszönhetően a maglódi megapark épületeihez hasonlóan a HelloParks további létesítményei szintén teljesítik majd a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait. Ugyanígy a fenntarthatóságot szolgálja, hogy a bérlők a park területén elektromos golfkocsikkal közlekedhetnek.