fbpx

Speciális megoldásokkal épült ez az új logisztikai központ

Írta: Csomor Zsolt - 2024 szeptember 13.

Átadták a kecskeméti VGP Park területén a német Linde + Wiemann, autóipari szerkezeti alkatrészgyártó új, 16 000 m2-es logisztikai központját. Az épületet gyártási és raktározási tevékenységhez alakították ki, és több speciális építészeti és műszaki megoldással került átadásra.

A tervek szerint megduplázódik a jövőben telephely területe

A Kecskemét déli iparterületén, mintegy 5 km-re az M5-es autópályától található VGP Park fontos közlekedési útvonal a délkelet-európai országok irányába. A régió legfontosabb munkáltatója a Mercedes, de mellette számos egyéb autóipari vállalkozás is jelen van a városban. A park a Mercedes-gyár közelében helyezkedik el, ahol kiváló minőségű infrastruktúra, valamint a tömegközlekedési lehetőség is biztosított – olvasható a magyarepitok.hu oldalon.

raktár állvány raklap
Kép forrása: Pixabay (a fotó illusztráció)

A LINDE + Wiemann új épületének szigetelésére kiemelt figyelmet fordítottak, és jelenleg a BREEAM Very Good minősítésre vár. A tartószerkezetet, az épület alapját és a padozatot is kifejezeten a német autóipari gyártó kéréseinek megfelelően alakították ki. Az épület világításáról LED lámpák gondoskodnak, a parkolóban pedig elektromos töltőket helyeztek el. A VGP egy alagút kiépítéséről is gondoskodott a logisztikai központban, amely megkönnyíti az árurakodást. A tervek szerint a telephely a jövőben további 16 000 m2-rel bővül majd.