fbpx

Így válik fényzáróvá az átlátszó PET-palack

Írta: Molnár Tamás - 2024 szeptember 23.

A Brook + Whittle szabadalmaztatott újrahasznosítható zsugorhüvelyes megoldása tökéletes választás, ha egy termék fényzáró csomagolást igényelnek, és szeretnének áttérni a műanyagról az átlátszó PET-re. Az innovatív alapanyag a fény 99%-át blokkolja.

Az innovatív megoldás kompatibilis a meglévő újrahasznosítási folyamatokkal

Nagy kihívást jelent a műanyagok kiváltása az olyan csomagolásokon, mint a tejtermékek, az italok és az élelmiszerek. Ez az innovatív, szabadalmaztatott megoldás lehetővé teszi a márkák számára, hogy áttérjenek a problémás műanyagokról az átlátszó PET-csomagolásokra, miközben termékeiket egyedi fényzáró bevonattal védik. Az új megoldás teljesen kompatibilis a meglévő újrahasznosítási folyamatokkal.

A Brook + Whittle szabadalmaztatott újrahasznosítható zsugorfólia megoldása olyan márkák számára készült, amelyek fényzáró csomagolást igényelnek, és szeretnének áttérni a műanyagról az átlátszó PET-re. A fény 99%-át blokkolja, 200 nm-től 900 nm-ig.

A tiszta PET anyagoknak lényegesen kisebb a szénlábnyoma és többszörösen újrahasznosítható. A PET zsugor anyagra felviszik a szabadalmaztatott fényzáró bevonatot, és a GreenLabel újrahasznosítható tintáival nyomtatják rá a grafikát. Ezután a csomagolásra a szokásos módon kerül rá a fólia.

Amikor a csomagolóanyagot újrahasznosítás céljából összegyűjtik, a Brook + Whittle rendszere helyesen válogatja át tiszta PET-ként, és nem szennyezi be az újrahasznosítás folyamatát. A szabadalmaztatott tinta és bevonat leválik a zsugorfóliáról, és tiszta anyagot hozva létre, amelyet az újrahasznosítók feldolgozhatnak. Ebből az anyagból új PET-csomagolások készíthetők, így az értékes erőforrások megtarthatóak a körforgásban – olvasható a PackagingINSIGHTS oldalán.

A fényzáró zsugorfólia anyagok tizennégy különböző színben nyomtathatóak rotációs mélynyomással. A How2Recycle szabványosított címkézési rendszere felvette az új fólia anyagot a listájába és így a vásárló közönség számára isegyértelműek lettek az újrahasznosítási utasítások. Célja, hogy az újrahasznosítást „egyszerűbbé és átláthatóbbá” tegye azáltal, hogy következetes és pontos információkat nyújt a különböző típusú csomagolások újrahasznosításáról.