fbpx

A cargo-partner lépései egy zöldebb jövőért

Írta: Sajtóközlemény - 2024 április 08.

A nemzetközi logisztikai vállalat a negatív környezeti hatások megelőzése mellett kötelezte el magát, és ennek jegyében folyamatosan fejleszti tevékenységét, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát. A cargo-partner törekvései az EcoVadis értékelésén elért pontszámán és a „HHLA/METRANS Pure” projektben való szerepvállalásán is megmutatkozik.

58 pont az EcoVadis skáláján

A logisztikai szolgáltató 2022-ben elért 44 pontos eredménye 58 pontra emelkedett tavaly az EcoVadis értékelésén. A cargo-partner előrelépést tett minden értékelt területen, és elnyerte a „COMMITTED” kitűzőt, ezzel is bizonyítva elkötelezettségét a fenntarthatóság és felelős üzleti gyakorlatok iránt.

A 2007-ben alapított EcoVadis a világ legnagyobb és legmegbízhatóbb vállalati fenntarthatóság minősítője. Hálózatuk több mint 125 000 értékelt vállalatot foglal magában világszerte. Az értékelés 21 témát ölel fel, amelyeket négy fő csoportba sorolnak: környezeti, emberi és munkajogi, etikai és fenntarthatósági, valamint beszerzési.

A cargo-partner büszkén viseli a „COMMITTED” kitűzőt, és örömét fejezi ki, hogy részese lehet az EcoVadis által minősített vállalatok csoportjának, amelyek aktívan hozzájárulnak a fenntartható jövő kialakításához.

Mérföldkő a környezettudatos szállításban Magyarországon

A cargo-partner Kft. 2023 első negyedévében csatlakozott a „HHLA/METRANS Pure” projekthez, amelynek keretében lehetővé teszi ügyfeleinek a tengeri konténerek szén-dioxid-kibocsátás nélküli átrakodását és szállítását a főbb európai kikötőkből (Hamburg, Bremerhaven, Koper, Duisburg, Inđija, Gdansk, Wilhelmshaven, Rotterdam, Trieszt és Rijeka). A cargo-partner magyarországi raktárába 2023 májusában érkezett meg az első elektromos teherautó, amit a cég azóta is extra szolgáltatásként kínál ügyfeleinek – olvasható a cargo-partner közleményében.

Képek forrása: cargo-partner

A cargo-partner külföldi irodái is felszálltak a zöldebb jövő felé tartó vonatra, és a negatív környezeti hatások megelőzése mellett kötelezték el magukat – legyen szó a papírmentes irodák kialakításáról, a fenntartható repülőgép-üzemanyaggal történő szállítások népszerűsítéséről, a ljubljanai logisztikai központ korszerűsítéséről a nagy méretű fotovoltaikus rendszer telepítésével vagy a bécsi repülőtér közelében található raktárról, ami a szokványos fémszerkezet helyett teljes egészében fából épült. A felsorolt példákon kívül ide kattintva még többet tudhat meg a cargo-partner környezetvédelemért tett erőfeszítéseiről.

Összeállította: Csomor Zsolt