A csomagolás az élelmiszerbiztonság és higiénia fenntartásának egyik legfontosabb feltétele: amellett, hogy biztosítja az élelmiszer megfelelő minőségét, védi a környezet hatásaitól. A Sipospack jóvoltából most ismerje meg azt a 10 érvet, hogy pontosan miért is fontos a megfelelő csomagolás!
1. Biztosíthatjuk vele az ideális tárolási környezetet.
2. Egyes termékeknek (pl müzli, tészta, levespor) száraz, más termékeknél (pl mozarella) nedves környezetre van szüksége.
3. Védőgázzal csomagolva a hústermékek hosszabban megőrzik a frissességüket.
4. Egyes sajtoknak több, másoknak kevesebb oxigénre van szüksége ahhoz, hogy ne érjenek túl, de ne is penészesedjenek be, melyre a megfelelő csomagolás megoldást nyújt.
5. A nemespenészes termékeknél megint más a helyzet, ezt mind szabályozni lehet a megfelelő csomagolással. Így járulnak hozzá a fólia csomagolások ahhoz, hogy az élelmiszerek jobban szállíthatóak és eltarthatóak legyenek.
6. A jó csomagolással kevesebb élelmiszer megy tönkre, ami egyszerre környezetvédelmi, egészségügyi és népélelmezési kérdés.
7. A termékek szállításában fontos szerepet játszik.
8. A raktározásban elengedhetetlen a termékek csomagolása.
9. A boltban védi a környezeti hatásoktól a terméket, például a vásárlóktól, akik szeretik megfogni a termékeket.
10. Utazás során megkönnyíti a szállítást és higiéniai szempontból is óvja az ételt.
Forrás: Sipospack