fbpx

Budapest Airport területén a DHL

Írta: Szerkesztőség - 2013 november 05.

A Deutsche Post DHL légi és tengeri szállítmányozási üzletága, a DHL Global Forwarding augusztus óta a Budapest Airport területén található új telephelyén működik, decemberben pedig követi a második üzletág, a DHL Freight is. 

 

 

A Budapest Airport Business Parkban található modern létesítmény közútról is könnyen megközelíthető, közvetlen eléréssel rendelkezik a repülőtérhez, és a jövőben logisztikai központként szolgál a DHL Global Forwarding és a DHL Freight számára. A két üzletág az új épület adottságainak köszönhetően a nemzetközi és belföldi szállítmányok kezelésében hatékonyabban használhatja ki az együttműködésükben rejlő szinergiákat.

A rohamosan növekvő ügyféligény kiszolgáláshoz összesen mintegy 17.000 négyzetméteres terület áll majd a DHL Global Forwarding és a Freight rendelkezésre, amelyből 8.000 négyzetmétert tesz ki a raktárterület. Az új épület a DHL Global Forwarding és a Freight székhelyéül is szolgál a jövőben, összesen 3.000 négyzetméter iroda- és 6.000 négyzetméternyi manőverezési területtel.

Az új telephelyen a két üzletág összesen több mint 200 alkalmazottja dolgozik majd, akik 18 000 tonna légi és 16 200 tonna tengeri szállítmány fuvarozásáról gondoskodnak, valamint 50 000 LTL és 33 000 FTL konténer szállítását irányítják évente. Az új épület 42 dokkoló állomással, és 48 kapuval rendelkezik.

 

Tervek szerint a repülőtérnek ezt a területét egy új kereskedelmi komplexummá, az ún. Airport Business Parkká alakítják át, aminek a DHL az első hosszú távú bérlője. A vállalat az elmúlt hét évben több mint 300 millió eurót (mintegy 90 milliárd forintot) fordított a repülőtér fejlesztésére.