fbpx

Csomagolási újdonságok

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 14.

Fenntartható fémcsomagolás

 

 

Az amerikai Crown holding az egyik legnagyobb fémcsomagolás gyártó a világon az aeroszol palackok, italos dobozok, konzerves tetők területén. A cég kiadott egy fenntarthatósági közleményt a fémcsomagolások fenntarthatóságáról. Tény, hogy a fémcsomagolások 100 %-osan reciklálhatók a fizikai tulajdonságaik romlása nélkül. Megfelelő termékvédelemmel segítik az élelmiszer veszteségek minimalizálását, hiszen ez a csomagolási forma garantálja a leghosszabb eltarthatóságot. Az italos dobozok reciklálás után 60 napon belül újra italos dobozok lesznek. A gyártott alumínium csomagolások közel 75%-a, az acél csomagolásoknak pedig 80-90%-a újrahasznosított anyag. A reciklátumból készült új acél dobozok 75%-kal, az alumínium dobozok pedig 95%-kal csökkentik a széndioxid kibocsátást. A cég óránként 9 millió dobozt gyárt szerte a világon.

 

Új trendek az ajándékcsomagolások területén

 

 

Az új ajándékcsomagolási trendekkel a márciusi ProWein kiállításon találkozhatunk a Schumacher Packaging jóvoltából. Az elegáns, nemesített csomagolások állnak a fókuszban, amelyek kihangsúlyozzák a termék értékét.  A burgundi vörös, magas fényű, domborlakk és az arany prégelés vagy a piros-arany dombornyomás a divat. Az ajándékcsomagolások közül rendkívül népszerűek az ajándékkosarak, amelyek többféle ajándék csomagolására szolgálnak. A cég a kosarak széles választékát kínálja színben és formában is. A világos tavaszi, nyári színektől az őszi, téli sötétebb színekig, a négy-, vagy hatszögletes formákig sokféle variáció létezik. Az aktuális kollekcióban a legtöbb méretben gyártanak rikító piros hatszögletű kosarat. A kosarakat az ajándékokhoz illeszti az ajándékcsomagolások specialistája.

 

Egészséges ballonos víztartály

 

 

Ma már elterjedtek a 20 literes víztartályok irodákban, orvosi várókban, modern háztartásokban. Az olasz Equipolymers bemutatott egy újfajta PET-et, amelyet nagy térfogatú tartályokhoz ajánlanak.  A Bisneinex márkanevű termék igazi alternatívája a polikarbonátnak, amelyet ezen a területen gyakran alkalmaznak. A cég közlése szerint költséghatékony módon lehet a PC-ről PET-re átállni, a törvényi előírásoknak és fogyasztói elvárásoknak egyaránt megfelelő PET garantáltan BPA (biszfenol A) mentes, fröccsöntéssel, nyújtva-fúvással, és fröccsfúvással is feldolgozható. Az anyagot 3 liter feletti tartályokhoz optimalizálták, amelyek vastag falú előformából készülnek, így csökkentett kristályosodási sebességet igényelnek. A termék hőállósága kiváló, zsugorodása kicsi, jó optikai tulajdonságokkal rendelkezik.