fbpx

A Moto2 és Moto3 kategóriában LIQUI MOLY olajat használnak

Írta: Szerkesztőség - 2014 november 24.
A kenőanyaggyártó lesz mindkét motorkerékpáros futamsorozat hivatalos olajbeszállítója
Az idei versenyszezon végével a német LIQUI MOLY motorolaj-specialista lesz a Moto2 és Moto3 világbajnokság hivatalos olajbeszállítója. Már a 2015-ös szezonra történő felkészülés során az új motorolajat használja az összes csapat. „Rendkívül megtisztelő, hogy mi lehetünk a versenysorozat kizárólagos olajbeszállítója.” – nyilatkozta Peter Baumann, a LIQUI MOLY marketingigazgatója.
A kenőanyaggyártó lesz mindkét motorkerékpáros futamsorozat hivatalos olajbeszállítója
„Úgy gondolom, hogy ebben a döntésben az is közrejátszott, hogy vállalatunk kizárólag Németországban végzi a gyártást, így állandó és kiváló minőségi színvonalat képviselünk.” – tette hozzá Baumann. A vállalat a versenysorozatot saját olajfejlesztéseinek tesztlaboraként is használja. A versenypályán olyan nehéz körülményeknek van kitéve a motorolaj, amelyeknek egyébként sehol máshol: ezek az extrém fordulatszám, az extrém hőmérsékletek és az extrém terhelésváltás. A versenyzők és a szerelők visszajelzései értékes útmutatást adnak számunkra, hogyan hozzunk ki még nagyobb teljesítményt az olajból. „A csapatokkal azon dolgozunk, hogy még tovább fejlesszük az összetételt.”
A fejlesztésekből nem csupán a Moto2 és Moto3 profi versenyzői, hanem minden motorkerékpáros profitál, hiszen ha egy olaj beválik a versenypályán, az az utcán is a legjobb teljesítményt nyújtja. Peter Baumann a következőképpen nyilatkozott: „Kompromisszumok nélküli teljesítményt szeretnénk biztosítani minden motoros számára.”