Business Superbrands díjat nyert az ABB Kft.

Írta: Szerkesztőség - 2015 május 08.
Az ABB Kft. az automatizálás és energetika területén piacvezető svéd-svájci ABB hazai leányvállalata elnyerte a tekintélyes Business Superbrands 2015 díjat.
Idén nyolcadik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands és Business Superbrands szakmai díjakat.  A bizottság az ágazat elismert szakembereiből áll, akik döntésükkel tanúsítják a cégek eddigi sikerességét és hitelességét.
A bizottság döntése alapján az ABB Kft-t érdemesnek találták, hogy elnyerje a Business Superbrands 2015 elismerést.
A Business Superbrands program az üzleti szektor (B2B) márkáinak legkiválóbbjait emeli ki, azaz olyan magyarországi cégeket, illetve márkákat, amelyek nem elsősorban a fogyasztókkal, hanem vállalkozásokkal, szervezetekkel állnak kapcsolatban. A 18 tagú, független szakemberekből álló bizottság elé kerülő lista a Bisnode adatbázisa alapján, továbbá a jelentős hazai szakmai szervezetek és szövetségek ajánlásainak figyelembevételével jött létre. Ebbe a mintegy 4000 márkát/céget tartalmazó listába egyaránt beletartoznak a legnagyobb nyereségű hazai cégek csakúgy, mint – az egyes szektorok iparkamarái, egyesületei, szakmai szervezetei által javasolt – kisebb vállalkozások, melyek az üzleti élet kiválóságainak számítanak.
A Bisnode Rating mutatószám a hivatalos források (NAV, cégbíróság stb.) adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat (mint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek, továbbá a cég vagy szervezet fizetési fegyelmét, demográfiai adatait, tevékenységét, méretét, tulajdonosait). A módszertan olyan cégminősítést biztosít, ami egyedülálló előre jelző képességű a magyar piacon.