fbpx

A GLP logisztikai központjának nagy részét a Fiege béreli

Írta: Csomor Zsolt - 2021 június 22.

A Sziget Logisztikai Központ 43 ezer négyzetméteres területének bérbeadásáról kötött megállapodást a GLP. A bérlő az Európában vezető szerepet játszó logisztikai vállalat, a Fiege Csoport lesz, amely az ellátási láncok terén kínál hatékony megoldásokat.

 

A GLP hazánkban is bevezeti az új tervezési koncepcióját

A Fiege Csoport összesen 43 ezer négyzetméternyi első osztályú raktár- és irodaterületet kötött le a GLP Sziget első és második ütemében. A Sziget Logisztikai Központ Budapest déli peremén, Szigetszentmiklóson helyezkedik el. A terület közvetlenül csatlakozik az M0 autóúthoz, emellett tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Az első, 23 ezer négyzetméteres fázis átadása 2021 harmadik negyedévében várható.

 

logisztikai központ építkezés
A GLP Sziget tervezése során a fenntarthatóság is nagy hangsúlyt kapott (Kép forrása: GLP sajtóanyag)

 

A Sziget Logisztikai Központtal a GLP a magyarországi piacra is bevezeti új tervezési koncepcióját. A GLP Design Standard egy összetett műszaki specifikáció, amely a hatékony térkihasználás mellett a logisztikai tevékenység gördülékenységét szolgáló továbbfejlesztett elrendezést is magában foglalja. Fontos eleme továbbá az alacsonyabb közüzemi fogyasztásból adódó költségmegtakarítás. Olyan, úgynevezett ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) jellemzők is nagy hangsúlyt kapnak, mint a fenntarthatóság, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, a jólét és a biológiai sokféleség.

A kivitelezést a Goldbeck Hungária Kft. végzi. Az épületek belmagassága a szokványosnál nagyobb, 12 méter, így az ügyfelek eggyel több tárolási szintet használhatnak, amivel akár 20 százalékkal is növelhető a bérleményre vetített költséghatékonyság. A megengedett legnagyobb padlóterhelés négyzetméterenként 7 tonna, ezáltal nehéz járművek és berendezések használata is lehetővé válik.