fbpx

Villámgyorsan csomagol, címkéz a DorPack gépe

Írta: Kristóf Imre - 2022 május 06. -Hirdetés

Nagy érdeklődés kísérte a Doroti Pack Kft. élelmiszeripari csomagológépeinek bemutatóját a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon. A cég a nagyteljesítményű gépei mellett a kisüzemek, családi gazdaságok számára is hozott csomagolóeszközöket.

A cég standján felállított DorPack C4240-es mélyhúzó csomagológépet, a többcélú felhasználhatóság érdekében duplaszerszámos kivitelben is gyártják. A formázásnál és a hegesztésnél különböző pár szerszámok szerelhetőek, és a modern számítógépes vezérlésének köszönhetően az átállás az egyik szerszámról a másikra csak egy programválasztás kérdése mutatta be stábunknak a csomagológépet Bakó-Pallang Dóra, a Doroti Pack Kft. HR- és pénzügyi vezetője.

Dorpack C4240-es mélyhúzó csomagológép
Bakó-Pallang Dóra, a Doroti Pack Kft. HR- és pénzügyi vezetője (Fotó: Horizont Média/Kristóf Imre) 

A saját tervezésű és gyártású gépünkkel a síkfóliából mélyhúzás technológiával elkészítjük a tálcákat, ebbe kerül a termék behelyezésre, majd a felső fóliával a csomagot légmentesen lezárjuk. A fóliazárást követően, a csomagok darabolva, kész állapotban kerülnek ki a gépből, és ezt még saját gyártású sorolóberendezésekkel egészíthetjük ki a vevők igénye szerint. Csomagológépünk nyomtatóval, címkézővel, valamint vákuumos és védőgázzal töltő berendezésekkel is felszerelhető.

Dorpack C4240-es mélyhúzó csomagológép
Dorpack C4240-es mélyhúzó csomagológép (Fotó: Horizont Média/Kristóf Imre)

AK-Ramon, JBT kisgépek

A bemutatott 21 csomag/perc teljesítményű mélyhúzó csomagológépet elsősorban a nagyobb élelmiszeripari cégek számára tervezték, de a kisebb üzemek részére is forgalmaznak manufakturális jellegű feldolgozógépeket. –Egy spanyol gyártótól vásároljuk, és Magyarországon kizárólagos forgalmazói vagyunk az AK-Ramon cégnek. Ezen a kiállításon új partnerünkként mutatjuk be a JBT Schröder és a JBT Tipper Tie cégeket, akik tűspácoló, klipszelő berendezéseket gyártanak, és a magyarországi piacon ezt a Doroti Pack Kft. fogja forgalmazni.

AK-Ramon vákuumos csomagológép
AK-Ramon vákuumos csomagológép (Fotó: Horizont Média/Kristóf Imre)

Három A-s minősítés

A 100 százalékban magyar tulajdonú, több mint 25 éve síkfóliás, mélyhúzó csomagológépek tervezésével és gyártásával foglalkozó cég a napokban újabb elismerést kapott, ezúttal a pénzügyi megbízhatóságáról. A Doroti Pack Kft. ugyanis bekerült Magyarország pénzügyileg legstabilabb vállalkozásai közé. – Örömmel számolhatok be arról, hogy cégünk a Dun and Bradstreet International AAA-s minősítését megkapta. Az élelmiszeriparban ez nagy eredményt jelent a Doroti Pack számára, mert elismerték, hogy cégünk megbízható és partnereivel jól tud együttműködni – tette hozzá Bakó-Pallang Dóra, a Doroti Pack Kft. HR és pénzügyi vezetője.

Doroti Pack Kft. AAA-s minősítése
Doroti Pack Kft. AAA-s minősítése (Fotó: Horizont Média/Kristóf Imre)