fbpx

Hivatalosan is együtt száguld a DHL és a MotoGP™

Írta: Szerkesztőség - 2015 augusztus 12.
  • 4 kontinensen keresztül, a világ 14 országában, összesen 18 versenyen biztosít a DHL logisztikai támogatást a versenysorozat számára
  • A közelgő Cseh Nagydíjra már a DHL szállítja a Moto GP™ felszereléseit

A napokban jelentette be 3 évre szóló partnerségét a DHL, a világ legnagyobb logisztikai vállalata és a motorversenyek prémium bajnoksága, a MotoGP™. Az együttműködés keretein belül nemcsak a MotoGP™, hanem a versenysorozat másik két kategóriája, a Moto2 és a Moto3 logisztikai támogatását is a DHL biztosítja.

A 2015-ös MotoGP™ versenyszezon négy kontinensen átívelve, 14 országban, összesen 18 helyszínen kerül megrendezésre világszerte. A verseny szervezői és a csapatok számára minden idényben több mint 80 motorkerékpár és mintegy 350 tonnányi felszerelés szállítmányozását kell megoldani földön, vízen és légi úton, a 9 hónap alatt összesen körülbelül 90 000 kilométeren át. A DHL a MotoGP™ különleges igényeire szabott csomagkezelési és szállítmányozási technológiával, valamint a versenysorozatban érintett országok kereskedelmi- és vámszabályainak ismerete révén garantálja a gördülékeny és precíz szállítást.

A DHL több mint 30 év tapasztalattal bír a motorsport logisztika területén. A vállalat számos bajnoksággal és több csapattal is szerződésben van. Partnerei közt található a Formula 1®, Formula E, WTCC, WEC, Andretti Autosport, Audi_ABT valamint a Kalitta Motorsports.