fbpx

11-est kapott a magyar csomagolóipar!

Írta: Szerkesztőség - 2015 október 19.

A Csomagolási Világszövetség (World Packaging Organisation – WPO), amelynek magyar tagja a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) 2015. október 8-11. között tartotta őszi ülésszakát, amelyen egyebek mellett a WorldStar Csomagolási Világversenyre érkezett nevezéseket bírálta el.

A WorldStarra a WPO által elismert nemzeti csomagolási versenyen díjat nyert munkákkal lehetett pályázni, így Magyarországról a Hungaropack Magyar Csomagolási Versenyen elismert nevezések megvalósítói indulhattak.

A világversenyre 33 országából közel 300 nevezés érkezett, amelyet a tagszervezetek vezetői szakembereiből álló zsűri értékelt. Magyarország, a magyar csomagolóipar történelmi sikert ért el, nyolc pályázó vállalat 11 nevezését értékelte a zsűri a szakma Oscar-díjának számító WorldStar elismeréssel.

A siker értékét külön emeli, hogy a világverseny díjátadó ünnepségére 2016 májusában a CSAOSZ szervezésében Budapesten, nemzetközi csomagolási konferenciát követően, a világ vezető csomagolási szakembereinek körében kerül sor.

A magyar csomagolóipar a hazai GDP közel 2%-át adja és a termelésének 50%-át exportálja. E kiemelkedő eredményével újabb bizonyítékát adta a magas szintű felkészültségének és a kiválóan képzett, a szakmájukat szerető tervezőink kiemelkedő kreativitásának.