fbpx

Az új telephely Teplicében – közelebb ügyfeleinkhez

Írta: Szerkesztőség - 2015 október 22.

A Raben Logistics Czech befejezte új raktárának modernizálását.

Október elején nyitottuk meg a hozzávetőlegesen 3,200 m2 összkapacitású, új teplicei depót. Az új raktár teljes alapterülete megközelíti az 1,200 m2-t, és további 2,000 m2 külső terület tartozik hozzá. A depó és a hozzá kapcsolódó irodahelyiségek teljes újjáépítésével emelkedett a raktár kategóriája, így a Raben fejlesztette minőségét és vonzerejét ügyfelei, illetve munkatársai részére is.

Az új raktár legnagyobb előnye a kitűnő elhelyezkedés. A fő cél az volt, hogy betöltsük a Cseh Köztársaság északi részén (Ústí régiójában) az űrt, amit a vállalat hiánya okoz.  Fekvésének köszönhetően az új telephely főként cross-dock-ként szolgál majd, a jövőben pedig tervezzük a közlekedési hálózattal, különösen Németországgal (Chemnitz 100 kilométeren belül van) és Lengyelországgal történő összekapcsolását.  Egy másik vitathatatlanul fontos előnye az, hogy új munkalehetőségeket teremt abban a régióban, melyben a legmagasabb a tartós munkanélküliségi ráta a Cseh Köztársaságon belül. Mivel a Raben tisztában van a környezetre gyakorolt hatásával is, folyamatosan igyekszik stratégiailag bővíteni hálózatát, hogy minél közelebb kerülhessen ügyfeleihez, és ezáltal csökkenteni tudja a környezetére gyakorolt hatását. A másik környezetbarát lépés a huzamosabb időszakon keresztül használaton kívüli létesítmény modernizálása, új épületek építése helyett.

„A berendezéseket és technológiát olyan szakértői csapattal kell teljessé tenni, akik rendelkeznek a megfelelő szakértelemmel és nem félnek azt alkalmazni.” – nyilatkozta Tomáš Neumann, a Raben Group teplicei telephelyének vezetője.