A Raben Germany a Weisshaupt akvizíciójával erősíti üzleti pozícióját

Írta: Szerkesztőség - 2015 október 30.

A Raben Group bővítette működési területét Németországban: az illetékes kartellhatóság jóváhagyásával a Raben felvásárolja az albstadti (Baden-Württemberg) székhelyű, Weisshaupt néven működő szállítmányozó vállalatot.

„A Spedition Weisshaupt akvizíciójával Németországban fontos földrajzi és gazdasági területet fedünk majd le ügyfeleink számára. Továbbá a vállalat regionális szakértelmével, szakembereivel és logisztikai szolgáltatásaival ideálisan kiegészíti kompetenciáinkat. Mindezen tényezőnek köszönhetően, különösen a Sváb-Albon való földrajzi elhelyezkedésen keresztül, jobban és hatékonyabban tudjuk majd támogatni ügyfeleink növekedését.” – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

Körülbelül 130 munkatársat alkalmazunk az albstadt-i telephelyen, és az éves forgalom hozzávetőlegesen 13 millió euró. A vállalat fő tevékenységei közé tartozik elsősorban a gyűjtőáruk disztribúciója Németországban és Európában, a disztribúció és a beszerzés-logisztika úgyszintén, illetve a raktározási, a logisztikai, valamint a vámügyintézési szolgáltatások. A vállalat Spedition Weisshaupt GmbH & Co.KG néven tovább működik majd.

Thomas Weisshaupt, a Spedition Weisshaupt GmbH & Co KG ügyvezető igazgatója hozzátette: Örömünkre szolgál, hogy a Raben Group új tagjaként biztonságos úton indulunk el a jövő felé, és megszilárdíthatjuk üzleti tevékenységeinket. A Raben Group ernyője alatt a Weisshaupt a legjobb előfeltételekkel rendelkezik majd a fejlődéshez és disztribúciós hálózatával, valamint portfóliójával hozzájárulhat a Raben szerepének a megerősítéséhez Németországban.