fbpx

ÚJ raklapszállító targonca a TCM kínálatában

Írta: Szerkesztőség - 2016 április 29.

Reagálva a nagyobb teljesítményű, biztonságosabb és gazdaságosabb raklapszállító targoncák iránti keresletre, a TCM kifejlesztette új, kompakt, akár 2-2,5 tonna teherbírású raklapszállító targoncáját.

A PTR 200/250 gyalogkíséretű targoncát üzemeltethetik a gép mellett vagy a lehajtható kezelői platformon állva. Mivel mindössze 770 mm széles, még szűk helyeken is kiválóan manőverezhető. Nagy teljesítményének, gazdaságos használatának és kis karbantartási igényének köszönhetően ideális választás három műszakos üzemeltetéshez.

A kezelő kényelméről gondoskodik a kiváló lengéscsillapítású platform, míg a felhajtható oldalsó védőkorlátok maximális biztonságot garantálnak. A továbbfejlesztett FRICTION FORCE rendszerrel felszerelt, ötpontos alváz stabillá és biztonságossá teszi a haladást. A teher súlyából eredő nyomást a rendszer a hajtáshoz irányítja, ennek következtében minden kerék állandó kapcsolatban lesz a talajjal, ami nagy vonóerőt biztosít. Ez főleg egyenetlen talajon és rámpákon jelent előnyt az áruszállítás biztonsága szempontjából. A raklapszállító targoncák megnövelt üzemeltetési és biztonsági teljesítményének fontos eleme a kiváló fékezés és a nagy haladási sebességek. Az intelligens kialakítás teszi a PTR 200/250 targoncát különösen kényelmes munkaeszközzé.

Teherrel 10 km/h, teher nélkül 12,5 km/h a végsebessége. Az akkumulátor alapkivitelben acélgörgőkön található a gyors csere érdekében, ami maximalizálja a hasznos üzemidőt. A szabványos ATC T4 fedélzeti számítógép tárolja az összes kezelő egyedi üzemeltetési profilját. A PIN-kódos bekapcsolás megakadályozza, hogy a targoncához illetéktelen személyek férjenek hozzá.

Az opcióként választható tulajdonságok között szerepel az elektronikus szervokormányzás, a hátsó vagy oldalsó belépővel felszerelt védőplatform, valamint egy írópaddal és számítógépek, szkennerek, stb. rögzítésére alkalmas konzollal ellátott eszköztartó. A PTR 200/250 targoncát Svédországban gyártják az európai szabványoknak megfelelően, az igazoltan sikeres moduláris kialakítás szerint.

A termékcsalád összes targoncáját ugyanolyan platformra építik, ami maximalizálja az alkatrész-készletezés hatékonyságát, és lehetővé teszi, hogy a meghibásodások 90%-át az első kiszállásnál megjavítsák.