fbpx

Ünnepélyes alapkőletétel: A Raben 6,5 millió euró értékű beruházást hajt végre eisenachi telephelyén, ezáltal 50 új munkahelyet teremtve

Írta: Szerkesztőség - 2016 szeptember 22.

A Raben Group képviselői és ügyfelei, illetve a Logistics Network Thuringia (Türingiai Logisztikai Hálózat) együtt ünnepelték a Raben eisenachi telephelyének bővítése alkalmából megrendezett, jelképes alapkőletételt, melyen részt vett Wolfgang Tiefensee, Türingia gazdaságért, tudományért és digitális társadalomért felelős minisztere. Egy már meglévő létesítmény fog kibővülni, melyhez új raktárt, műhelyet és irodakomplexumot is építenek majd.

Öt év telt el azóta, hogy a Raben Group átvette a telephely irányítását, a jelenlegi raktárterület 12.500 négyzetméter, melyet további 5.000 négyzetméterrel növelnek majd meg. A Raben 6,5 millió euró értékű beruházást hajt végre itt, és ezáltal további 50 munkahelyet teremt majd a meglévő 200 mellé.

„Az eisenachi régióban hatalmas kereslet mutatkozik a logisztikai szolgáltatásokra, ezért nagyon fontos a szerepe németországi vállalatunk jövőjére nézve. Az eisenachi telephely a Raben németországi gyűjtőáru-hálózatának központja is lesz egyben.” – mondta el Daniel Rösch, a Raben Deutschland ügyvezető igazgatója.

Eisenachi központjában belföldi- és nemzetközi gyűjtőszállítmányozást, valamint teljes és részrakományok szállítását, egyedi logisztikai megoldásokat, folyamattervezést, komissizást, továbbá megfelelő időben és megfelelő sorrendben végzett kiszállítást kínál a Raben Group az autóipari cégek számára.

„Türingia tartományban a gazdaságpolitika fő célja a már meglévő helyi vállalatok megnövelése. A Raben eisenachi létesítményének bővítése is ezt a stratégiát erősíti, és azt mutatja, hogy Türingia kitűnő helyi feltételeket kínál, különösen a logisztikai ágazat és az autóipar számára.” – tette hozzá Wolfgang Tiefensee, Türingia gazdaságért, tudományért és digitális társadalomért felelős minisztere.

Az építkezés első szakasza várhatóan az év végére fejeződik majd be, és akkor már be lehet költözni az új létesítménybe.