fbpx

Tovább bővül a UPS egészségügyi logisztikai portfóliója

Írta: Szerkesztőség - 2017 február 01.

A UPS speciális egészségügyi logisztikai szolgáltatások széles körét nyújtja. A UPS még júliusban jelentette be, hogy tevékenységét kiterjeszti a klinikai kutatások területére is.

A cég hálózatában hőérzékeny raktározásra és szállításra alkalmas létesítmények és járművek egyaránt megtalálhatók (szobahőmérsékletű, hűtött, fagyasztott és kriogén hőmérsékleteken), a cég 24 órás nyomon követési és biztonsági szolgáltatást is nyújt. A Marken év végi akvizíciója is illik ebbe a stratégiába, ugyanis szolgáltatásait gyógyszeripari cégek, klinikai kutató intézmények és szerződéses gyártó cégek veszik igénybe kutatási anyagok és vizsgálati készítményeik összegyűjtésére és eljuttatására mintegy 49 000 kutatási helyszínre, illetve biológiai minták szállítására e helyszínekről a központi laboratóriumokba. Ezek a szállítmányok idő- és hőérzékenyek, gyors és előírásoknak megfelelő szállításuk fontos mind a klinikai kutatások sikere mind a betegek kezelése szempontjából.

A UPS az akvizíciót követően több mint 100 egészségügyi logisztikai létesítménnyel rendelkezik, melyek közül 60 GMP minősítéssel is bír. A szállíttatók többek között a UPS Temperature True®, a UPS Proactive Response®, a UPS WorldShip® és a UPS Quantum View® szolgáltatásokból is választhatnak a cég portfoliójában.