fbpx

Új informatikai igazgató a Waberer’s-nél

Írta: Szerkesztőség - 2017 február 01.

A Waberer’s szerint az informatika versenyképesség egyik legmeghatározóbb fejlesztési terület, ezért jelentős mértékű beruházásokat tervez a közeljövőben. Ez a feladat viszont már a decemberben kinevezett új IT igazgató hatásköre lesz. Csöregi Levente feladata az lesz, hogy tovább optimalizálja a komplettrakomány fuvarozás európai piacvezető vállalatának informatikai folyamatait. A Waberer’s-nél működő telematikai, járatoptimalizálási, fuvarszervezési, vállalatirányítási és más informatikai rendszerek több mint 6500 munkavállaló mindennapi munkáját határozzák meg.

A nemzetközi programok és az elmúlt évtizedben házon belül kidolgozott alkalmazások ahhoz járulnak hozzá, hogy a több mint 3500 kamion szerelvény üzemanyag-fogyasztása évről-évre tovább csökkenjen. 2016 első háromnegyed évében a 40 tonnás járművek átlagosan kevesebb, mint 30 liter gázolaj elégetésével tettek meg 100 kilométert. Az árukezelési folyamatok automatizálása és a fejlett fuvarszervezési informatikai megoldások révén a kamionok rakottsági mutatója az európai iparági átlagot meghaladóan 91,6 százalékos. A környezetkímélő motorokkal felszerelt, kétéves átlag életkorú flotta évente a Föld-Nap háromszorosát teszi meg Európa útjain felesleges kilométerek nélkül.

Az angolul, franciául és románul kiválóan beszélő Csöregi Levente arra kapott megbízást, hogy növelje a társaság versenyelőnyét az informatika lehetőségeinek további kiaknázásával. A küszöbön álló fejlesztések között szerepel az SAP Transportation moduljának a társaság igényeire szabása és lehetséges bevezetésének előkészítése, valamint Európa szinte minden országában munkát végző, több mint 5000 aktív felhasználó IT-biztonságának növelése.

A 45 éves szakember az elmúlt kilenc évben az Auchan Magyarország informatikai igazgatójaként és országos pénztárigazgatójaként dolgozott. Nevéhez fűződik egyebek között a Cora áruházlánc felvásárlását követő IT integráció és IT központosítás levezényelése, és a magyarországi Auchan vállalat meghívott vezérigazgatósági tagjaként a döntéstámogató rendszer, a hálózati és a hardware konszolidáció megvalósítása. Csöregi Levente korábban a legnagyobb kozmetikai márkákat gyártó nemzetközi Coty cég magyar vállalatának informatikai osztályát irányította, ahová a Nestlé üzleti rendszerelemzői posztjáról igazolt át.