fbpx

Örömhír a Trans-Spednél: új csarnok, több dolgozó

Írta: Szerkesztőség - 2017 február 01.

Egymilliárdos beruházás keretében 6000 négyzetméteres raktárcsarnokot építtetett a ma 200, de a fejlesztés hatásaként a közeljövőtől várhatóan csaknem 300  főt foglalkoztató Trans-Sped Kft. a Tatabánya-Környe Ipari Parkban.

A raktárcsarnok a Trans-Spednek az AGC Glass Hungary Kft.-vel kötött hosszú távú raktározási és szolgáltatási szerződés révén jött létre: az AGC (autóipari célú) síküvegének tárolásán felül annak szállítását is magyar vállalkozások bonyolítják idén nyártól, s a havi bő 400 kamionnyi áruszállítás több mint felét a Trans-Sped biztosítja majd.

A két vállalat együttműködése 9 évre tekint vissza, a mára stratégiai szintű együttműködés újabb állomásaként felépült raktárcsarnoknak révén az AGC képessé lesz helyi gyárát néhány százméteres távolságból ellátni, így lehetővé válik a rugalmas (just-in-time) alapanyag-ellátás. Az együttműködés a fuvarozás területén is folytatódik: az AGC síküvegének tárolásán felül annak szállítását is magyar vállalkozások – bő 50%-ban, azaz havonta több, mint 200 kamionnyi nagyságrendben éppen a Trans-Sped – fogják bonyolítani.

A Trans-Sped Cégcsoport egyébként 1990 óta van jelen a logisztikai piacon: szállítmányozási irodahálózata mellett majdnem 200 gépjárművel és – a most megépült raktárcsarnokkal együtt – 180 ezer négyzetméternél is nagyobb raktárkapacitással, több mint 700 logisztikai szakemberrel áll a megbízók rendelkezésére. Partnere, az AGC Glass autóipari beszállítóként személygépkocsikhoz gyárt oldal és hátsó üveget, valamint napfénytetőt a világ legnagyobb autógyárai számára. Termékeik 93 százalékát exportálják, a többi a győri Audihoz, a kecskeméti Mercedeshez és az esztergomi Suzukihoz kerül.