fbpx

A Jungheinrich két kategóriában is elnyerte a Red Dot Design Díjat

Írta: Szerkesztőség - 2017 május 02.

Sorozatban második éve nyerte el a Jungheinrich a megtisztelő Red Dot Design Díjat, sőt ismét kétszeresen. A Járművek kategóriájában mind az EKX 516 típusú magasraktári targoncát, mind pedig az ERE 120/125/225 típusú elektromos raklapszállítót kitüntették. Az EKX 516 magasraktári targonca ezzel a díjjal a 2016-os Év Targoncája, az iF Design és a Best of Industry 2017 Díjak után már a negyedik kitüntetésben részesült.

A Red Dot Design Díj évente kerül kihirdetésre a független dizájnerekből, dizájn professzorokból és szakújságírókból álló zsűri döntése alapján. Azon termékeket díjaznak ezzel az elismeréssel, melyek a több, mint 5.500 pályázó közül egyedi kialakításukkal kitűnnek a többiek közül.

2016-ban a Jungheinrich valamennyi termékénél új dizájn koncepciót valósított meg. A jól ismert Jungheinrich sárga mellett egységesen egy új Jungheinrich szürke szín került bevezetésre. Valamennyi 2016-tól bevezetésre került modellnél az új határozott formát alkalmazzák, a menetfunkciók és a típus elnevezések egységesen jellegzetes zöld színnel kerülnek kiemelésre.

Michael Niebuhr, a Jungheinrich AG ipari dizájntervezője így nyilatkozott: „A dizájn több mint a gépeink külső megjelenése. A dizájn a vállalat arca, a siker része, a minőség és az innovációs erő vizuális kifejezése. 2016-ban a Jungheinrich átalakította a targoncák dizájnjának koncepcióját, hogy egy jövőbe mutató, összetéveszthetetlen termékkonstrukciót alkosson. A markáns új külső megjelenés jól szemlélteti a termékek műszaki és ergonomikus minőségét. A dinamika és erő keveréke biztos fellépést és megbízhatóságot sugároz, valamint  figyelemfelkeltő. A Red Dot Design Díj ismételt kitüntetése megerősít minket abban, hogy jó munkát végeztünk.”

-A Red Dot Design győztesei a megfelelő stratégiát követik. Felismerték, hogy a jó megjelenés és a gazdasági siker együtt jár. A kritikus Red Dot zsűri kitüntetése bizonyítja a kiváló dizájn minőséget és iránymutató a sikeres konstrukciós politikához. 2016-ban a Jungheinrich ECE 225 típusú komissiózó targoncája nyerte el a Red Dot Design Díjat. A multifunkciónális jetPILOT kormánykerék pedig a jármű kiegészítők kategóriájában nyerte el a „Best of the Best” kitüntetést – összegezte a versenyt Dr. Peter Zec, professzor, a Red Dot Design Díj alapítója és elnöke.

Red Dot Design Díj:
A dizájn területe rendkívül sokfelé ágazik, ezért a szakszerű értékelés érdekében a Red Dot Design Díjra három kategóriában adható be pályázat: Termékdizájn (Product Design), Kommunikációs dizájn (Communicationt Design), Dizájn koncepció (Design Concept). A Red Dot Award a Dizájncentrum Észak-Rajna-Vesztfália szervezésében kerül megrendezésre és a világ egyik legnagyobb dizájn versenye.

Első alkalommal 1955-ben ült össze a zsűri, hogy az akkori legjobb alkotásokat díjazza. Az 1990-es években Dr. Peter Zec elnök-professzor fejlesztette tovább a Red Dot márkanevet és a díjat.  A megtisztelő díj, Red Dot, azóta a kiemelkedő dizájnminőség nemzetközileg elismert jelképe.
2017. július 3-án kerül sor Essenben a Red Dot Award termékdizájn kategóriájának ünnepélyes átadására. A Red Dot gála alkalmával kerül sor a Red Dot Best of the Best díj átadására is. A gálát követő dizájnerek éjszakája partin a győztesek a kitüntetett termékek között ünnepelnek az esseni Red Dot Design Múzeumban, ahol a győztesek átvehetik megérdemelt okleveleiket. A győztes termékek öt héten keresztül a „Design on Stage” különleges kiállításon tekinthetők meg a modern dizájn legnagyobb seregszemléjén.

Összeállította: Kalmár Nárcisz