fbpx

Újabb innovációk a Hyundainál!

Írta: Szerkesztőség - 2017 augusztus 10.

A Hyundai tovább folytatja a 9-es széria megújítást. A legújabb 9-es szériájú gépek a kis teherbírású dízel targoncák 1,5-1,8-2,0 tonna teherbírással és a közepes teherbírású gázüzemű targoncák 2,5 3,0 és 3,3 tonna teherbírási tartományban.

 

Az új 9-es targoncák a Hyundai következetes fejlesztésének legújabb eredményei. Az előd 7-es széria erősségeit megőrizve tovább fejlesztette a legnépszerűbb targoncaosztályt. Az eddig már bevezetett és értékesített 9-es szériájú gépekről nagyon pozitív visszajelzések érkeznek a felhasználók, kezelők részéről. Kiemelkedik a kedvező fogyasztás, az ergonómia és a kezelhetőség. Mindkét verzióra igaz a gazdag alapfelszereltség, mint például a pinkódos indítás lehetősége, az oszlop automatikus függőbe állítása, a teljes LED-világítás, a targonca dőlését, billenését jelző piktogram, Continental fúvott gumik, integrált villa-oldalmozgató. Az új színes LCD-kijelzőn keresztül a targonca minden paramétere a kezelő igénye szerint beállítható. Az opciós tételek között pedig már a tolatókamera vagy a súlykijelzés is elérhető az széles emelőoszlop kínálat mellett.

Az új dízel targoncákban megmarad a jól bevált V2203 kódszámú Kubota motor. A motor teljesítménye 42 Le. Ehhez a motorhoz nagyon kedvező fogyasztási adat párosul. A motor kedvező paraméterei mellé számos újdonság párosul, mint például a kuplungvédelmi rendszer, az elektromos rögzítő fék, pinkódos indítás, az oszlop automatikus függőbe állítása, targonca dőlését-billenését mutató piktogramm. Hasznos opció lehet a súlykijelzés, melynek adatai a központi színes LCD-kijelzőn jelennek meg; vagy a tolatókamera, mely szintén a kijelzőn keresztül közvetíti a targonca mögötti történéseket.

 

Az új, gázüzemű targoncáknál szintén megtartották a már jól bevált Hyundai motort, viszont ez a típus is megkapta a korábbi RED DOT design award díjas külső formatervet. Ennek köszönhetően nőtt a kezelő helye a fülkében. A motor teljesítménye 60 LE, és itt is beépítésre került a kuplungvédelmi rendszer. Az előbbiekben a dízel targoncánál felsorolt gazadag alapfelszereltség itt még kiegészül a visszagurulás-gátlóval, tovább gazdagítva az alapfeleszereltségek listáját. Az előző 7-es szériához hasonlítva több mint 7%-kal nőtt a haladási és 7%-kal a gép kapaszkodási képessége, tovább növelve a hatékonyságot. A tolatókamerán és a súlykijelzésen felül további hasznos opció lehet az ujjbegyvezérlés és a haladásisebesség-kontrol. Ennek a kapcsolónak a segítségével egy előre beállított maximum beltéri és kültéri sebesség aktiválható.

 

 

A homlokvillás targoncák mellett megújult az elektromos tolóoszlopos targoncák szériája is. Ezen gép 1,4-1,6-2,0 és 2,5 tonna teherbírással rendelhetőek. A megújult külső mellett megújult a gépek vezérlése is. Az elektromos targoncáknál már bevezetett új, színes LCD-kijelzőn keresztül programozható be a gép összes paramétere. A kijelzőről leolvasható az akkumulátor töltöttségi szintje, a kormányzott kerékállás kijelzése, a haladási sebesség, az üzemóra-számláló, és itt jelennek meg az esetleges hibakódok, szervizinformációk is. Egy gomb segítségével 3 féle üzemmód közül választhatunk, ezek optimális megválasztásával energiát takaríthatunk meg. Opcióban rendelhető villakamera, villakocsira szerelhető kamera, emelésimagasság-kijelzés.

A komfortos és finom munkavégzés érdekében az oszlopemeléskor automatikusan csökken az emelési és süllyesztési sebesség, végállások közelében, illetve az oszlop kitolásakor és behúzásakor is.

www.axial.hu