fbpx

Töltőhasználati protokoll járvány idején

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 01.

A töltőszolgáltatók a koronavírus-járvány ellenére próbálják fenntartani töltőhálózataikat, de fontos, hogy felelősen használjuk azokat. A vírus következtében kialakult helyzetben az e-autósok könnyebb helyzetben vannak, hiszen az otthoni töltés lehetőségét is igénybe vehetik.

Az autó otthoni töltése biztonságos megoldás az üzemanyagtöltő állomások látogatásával ellentétben Egy nyilvános töltőoszlopon történő töltés azonban ugyanolyan higiénés óvintézkedéseket igényel, mint a benzinkutas tankolás. A dugalj, a töltőkábel, és bizonyos esetekben az érintőpad is komoly aggályokat vet fel, reális esélye van ugyanis annak, hogy ezeket a dolgokat korábban fertőzött személy használta.

Amennyiben nincs lehetőségünk a nyilvános töltés elkerülésére, mindenképp vigyünk magunkkal fertőtlenítőszert és papírtörlőt, s a töltő használata előtt legalább 20-30 másodpercig fertőtlenítsük kezünket. Az eldobható kesztyű is jó megoldás annak érdekében, hogy ne közvetlenül érintkezzünk a dugaszokkal, kábelekkel vagy az érintőpaddal. Amennyiben több oszloppal rendelkező állomásra érkezünk, tartsunk minél nagyobb a többiektől, olvasható az e-cars.hu oldalán.