fbpx

A szakértelem régi receptjénél ma sincs jobb

Írta: Szerkesztőség - 2017 október 26.

Sokak szerint a gazdasági krízisek a családi és kisvállalkozásokat tizedelik meg a leginkább, hiszen gyakran nagy tőke híján ezek a leginkább kiszolgáltatottak a megrengető erejű piaci mozgásoknak. A hazai intralogisztikai és anyagmozgatógép-ágazat egyik ismert szereplője viszont úgy látja, hogy a megbízhatóság a nehéz időkben is megtartja az elhivatott szolgáltató cégeket.

Stratégia a túlélésre, növekedésre

Idén már 25 éves a cégcsoporttá fejlődött S&S Kft., ami gyári targoncák értékesítésével indult, ám hamarosan felismerte, hogy a piacán számos kis- és nagyvállalkozás számára kedvezőbb, ha bérelhetően, szolgáltatásként kapja meg a belső szállítási, raktározási feladatokat kiszolgáló apparátust. Az ágazati szabályzási-szakértői munkájában évtizedes múlttal bíró Sülle Miklós szerint a racionális profilmódosítás több okból gyümölcsözőnek bizonyult. Az ügyfeleinknek nem kell bajlódniuk a gépek megvásárlásával, fenntartásával, javításával: mi használatra készen és mindig működőképes állapotban biztosítjuk a targoncát, a mobil mérleget vagy a felrakógépet. Azért választanak minket, mert számíthatnak arra, hogy a szerződéssel a raktárjukban, üzemükben dolgozó technika megbízható szervizhátérrel együtt áll a rendelkezésükre – összegzi az S&S stratégiáját a cégtulajdonos. Így a negyedszázada folyamatosan növekedő vállalkozás a válság éveiben is erősödni tudott, mivel a piacon felértékelődött ez a típusú rugalmas és minőségi szolgáltatás. A gazdaságosabb bérgéprendszer jobban megfelelt a megbízónak, másfelől pedig mi sosem engedtünk a szakmai hitelességből. Mi abban hiszünk, hogy a gyorsaság, a minőség mellett való kitartó elkötelezettség mindig talál magának megrendelőt – teszi hozzá Sülle Miklós.

Az S&S Group Hungária Kft. évről-évre jelentősen bővítette szolgáltatási és termékkörét. Ma már targoncák, daruk, mozgó munkaállványok javítása-karbantartása ugyanúgy része a profilpalettának, mint ezek műszaki ellenőrzése, továbbá – sok tekintetben az előbbi szakterület logikus folytatásaként – állványrendszerek tervezése és felépítése. Ehhez járul még mobil mérlegek-mérlegrendszerek forgalmazása, illetve felrakógépek felújítása, sőt: mindemellett e technikák-technológiák szakvizsgálata és az ezekkel összefüggő szaktanácsadás.

Minőség és stabilitás

Sülle Miklós a több lábon állás közgazdasági érve mellett egy bölcs üzleti érvvel is indokolja, miért hatoltak be a nagyméretű és teljesítményű anyagmozgató gépek, géprendszerek területére is. Noha évtizedes tapasztalatunk van a bértargonca-szolgáltatás és az állványrendszerek területén, de mindig kell és lehet újat tanulni, új megoldásokat kidolgozni, és partnerekkel együttműködve megtervezni és kivitelezni az új, hozzáadott értéket. A jövő a gazdaságos, nagy teljesítményű, környezetkímélő és hosszú élettartamú berendezéseké, amelyeknek a felújítását, modernizálását, üzemeltetését ugyancsak mi végezzük. Ma már a forgalmunk harmadát ez teszi ki – fejti ki Sülle Miklós, hozzátéve: az S&S ugyanúgy versenyképes a kis- és a nagyvállalkozások által keresett gépek és szolgáltatások piacán, sőt, a mobil tömegmérő eszköz szegmensben ma hazánkban dobogósnak minősülnek. A családi vállalkozás már túl van a generációváltásra való felkészülésen. – Huszonöt éve ugyanitt, a budaörsi ipari övezetben kezdtük kis cégként. Ma már közel húszfős létszámmal, mintegy 200 bérüzemeltetésű géppel, kiterjedt szervizhálózattal működünk, és a stabil családi alapok mellett a régóta nálunk dolgozó, a szakmában presztízzsel bíró munkatársakra számíthatunk – mondja Sülle Miklós, az S&S Group Hungária Kft. tulajdonosa.

Kohout Zoltán