fbpx

TCT Show 2017 – Birmingham

Írta: Szerkesztőség - 2018 január 10.

A 2017-es TCT kiállítás szeptember 26-28. között zajlott a National Exhibition Centre (NEC) vásárterületen Birminghamben, és a látogatók, a kiállítók között egyaránt nagy sikert aratott.

Ez az eseménydús 3D-technológia–bemutató, amelyet évente rendeznek Birminghamben, több ezer érdeklődő látogató számára kínálta a lehetőséget, hogy megismerhesse a rendezvény közel háromszáz kiállító vállalatának műszaki megoldásait, újdonságait. Több mint ötven előadást tartottak, és számos izgalmas bemutatóval oktatták és szórakoztatták a látogatókat.

A rendezvényen egy magyar kiállító, a CraftUnique Kft., is jelen volt, a magyar mérnökök munkáját dicsérő, saját fejlesztésű és gyártású CraftBot 3D-nyomtató–családdal.

Nagy-Britanniából, Franciaországból, Németországból, Spanyolországból és az USA-ból érkezett induló vállalkozások is megragadták a lehetőséget, hogy bemutassák innovációikat a Start Up zóna 3D-s nyomtatási piacán – beleértve a „pitch session-t” is, ahol az új vállalatok versenyeztek az áhított 2017 Start Up Award elnyeréséért. A győztes a FabRX volt, egy induló cég, amely a 3D-s nyomtatás lehetőségeit akarja kihasználni gyógyszeripari és orvostechnikai eszközök gyártására. Alvaro Goyanes, a FabRx társalapítója és igazgatója a nyertes trófeával együtt egy 3000 fontról szóló csekket is átvehetett.

A TCT Show már jól ismert a 3D nyomtatás világában arról, hogy első osztályú konferenciák és szemináriumok zajlanak égisze alatt. Ebben az évben sem volt ez másként. Az idei bemutatóra kidolgozott átfogó program három különböző színpadon zajlott le, amelyeket kulcsfontosságú témákra osztottak. Több mint 1 000 résztvevő élvezte az érdekfeszítő bemutatókat, izgalmas prezentációkat a kiváló előadóktól a show három napja alatt.

TCT Award díjátadó

A TCT Awards díjátadó ünnepséget 2017. szeptember 27-én rendezték a birminghami városházán. Az éjszakát a legjobb 3D technológiák, az innovátorok, a technológia és a munkatársak, együttműködő partnerek ünneplésére szentelte, a szerte a világból összesereglett közel háromszáz szakember. A verseny tíz kategóriáján felül, az idei újdonság a TCT Hall of Fame elindítása volt, amellyel elismerik a 3D technológia úttörőit és innovációikat, akik, és amelyek a legjelentősebb mértékben járultak hozzá ezen alkalmazások fejlődéséhez.

TCT Hall of Fame 2017. évi díjazottjai: Adrian Bowyer – a RepRap Project alapítója; Scott Crump – a fuzionált depozíciós modellezés feltalálója; Chuck Hull – a sztereo-lithográfiai eljárás feltalálója; Hans Langer – az EOS alapítója; Fried Vancraen – a Materialise alapítója.

Jövőre szeptember 25-27. között rendezik a TCT Show-t, ugyancsak a NEC kiállítási központban, Birminghamben, Nagy-Britanniában. A TCT Awards pedig 2018. szeptember 26-án zajlik majd, melynek helyszínét később hozzák nyilvánosságra.