fbpx

Green Packaging Star csomagolási verseny

Írta: Szerkesztőség - 2018 január 16.

Kerékpárok szállítói csomagolása

Csomagküldő-kategória / Mosburger GmbH
A kerékpárokat konstrukciójukat és méretüket tekintve nehéz megvédeni a szállítás közbeni károsodástól. Az eddigi csomagolási megoldások általában habanyagból, hullámpapírból és fából  épültek fel. A Mosburger megoldása kizárólag hullámpapírkartonból készült és biztonságos, egyszerűen kezelhető, 100%-ban reciklálható. A kerékpár a kerekeknél van rögzítve, és a csomagoláson kialakítottak egy fogófület a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Packnatur Bio címke

Termékkereskedelem / VPZ Verpackungszentru GmbH
A biozöldségek, gyümölcsök számára sokszor keresnek a gyártók biológiailag lebomló csomagolást. A VPZ Verpackungszentrum 100%-ban biobázisú, biológiailag teljesen lebomló címkét tud kínálni. A Packnatur már a piacon van, megfelelő kiegészítője a cellulózhálós csomagolásnak. A fejlesztésben részt vett az IM Polymer, a Lenzing Plastics és az Erzeugerorganisation Marchfeldgemüse.

Talpas redős zsák rPET PP*STAR

Környezetbarát gyártási folyamat / Starlinger & Co.GmbH
Reciklált PET-ből szövött csomagolás gyártása volt a cél, minden szabvány követelményeinek megfelelve, az élelmiszeripari alkalmasságot is beleértve, és a már piacon lévő csomagolásokkal összevetve egy gazdaságos alternatívát gyártani. 2016-ban gyártotta a Starlinger az első rPET-PP*STAR talpas-redős zsákot PET ?akon pehelyből, és mint világszerte újdonságnak számító megoldást K Műanyagipari vásáron mutatta be Düsseldorfban.

Fenntarthatóság-doboz

Cég?lozó?a / Offsetdruckerei Schwarzach GmbH
8 kicsi kocka kartonból minden oldalán más képpel egy nagy dobozban elhelyezve. A kis kockák elfordításával más-más kép keletkezik a dobozban. A cég ezzel játékosan szemlélteti a fenntarthatóságot. A kockákban belül 8 különböző maglabda van földgolyóba ágyazva, mint a fenntartható növekedés jelképe. A doboz papír alapanyaga a csokoládé gyártás melléktermékeiből készült.

Hegesztett papírcsomagolás

Save Food és ARA különdíj / Robert Bosch GmbH
Két kategória díjnyertes termék. Tiszta polcok és tiszta környezet, ezek az előnyei a hegesztett papírcsomagolásnak, amelyet az első függőleges ?owpack gépen az új ZAP modullal gyártottak. A fenntartható egynemű anyagból készült papír (Billerud Korsnäs) és a Bosch-technológia kombinációja attraktív csomagolást eredményez, amely kíméli a forrásokat és költséghatékony. A hegeszthető közeg részleges és nagyon kis felületre történő felvitele csak az ún. ZAP modullal lehetséges, és jól záró hegesztett papírcsomagolást eredményez, amely a teljes szállítói láncban megakadályozza, hogy a por a csomagból kikerüljön, vagy a termék a csomagolási folyamatban szennyeződjön.