fbpx

Látványos show-val tarkított nyílt napot rendezett a Toyota

Írta: Szerkesztőség - 2018 január 11.

Józsa Tamás, a Toyota Anyagmozgatás Magyarország Kft. ügyvezetőjének köszöntője után Kovalik Bálint Nyugat-magyarországi területi értékesítési vezetője vette át a szót, aki a Toyota rövid történeti áttekintése után az idei év újdonságait vezette fel a nagyközönségnek. Magyarországon 2017-ben gyakorlatilag már minden iparág szembesült azzal a problémával, hogy a termelés és szolgáltatás fejlődésének – vagy akár csak a szinten tartásának – a legnagyobb gátja a megfelelő munkaerő megtalálása és megtartása. Legyen szó akár gépkezelőkről, raktárosokról, vagy targoncásokról. A Toyota évek óta nagy figyelmet szentel ennek az aktuális és nem mellesleg Európa szerte jelentkező problémának. Így a mai napon, bemutatóink során a munkaerő-megtartásra helyeztük a hangsúlyt – emelte ki Kovalik Bálint.

TOYOTA-BT REFLEX, egekbe emel!
A Toyota/BT mérnökeinek sikerült megoldani, hogy nagyobb emelési magasságot alacsonyabb építési magasság mellett érjenek el a gépek, ami egy teljesen új oszlopkonstrukció eredménye, mely merevebb szerkezetet, jobb kilátást és magasabb maradék-teherbírást is biztosít. A kezelői komfort emeléséhez, az új Re?ex targoncák ülése egy speciális ellenálló anyagból készült burkolatot kapott, és elemezve a kopásokat külön megerősített védelemmel látták el a gépkezelő le- és felszállása közben erősen igénybevett területeken. Az opcionálisan elérhető villaszánba integrált lézeres segédfény egyértelművé teszi a  villa pozicionálását, mely nagy magasságokban villakamerával kombinálva megad minden segítséget a targoncásnak a pontos rakatkezeléshez. Ezzel biztosítva a rakatsérülésekből keletkező költségek drasztikus csökkentését. A továbbfejlesztett oszlopemelés-vezérlő elektronikának köszönhetően a targonca villájának emelésekor az oszloptagok kitolása teljesen zökkenőmentesen történik, a maximális emelési sebesség mellett sem remeg be a villa, ezáltal biztonságosabb és gyorsabb a munkavégzés. A fentiek mellett a piacon egyedülálló lehetőséget kínál a dönthető kabin, ami a nagy magasságokban történő rakodáskor segíti a kezelő nyakát megóvni a kényelmetlen pozícióktól, valamint szintén opcióként teljes átláthatóságot biztosító üvegtető is rendelhető.

További képekért kattintson ide

T-mote komissiózás
A komissiózás az egyik leginkább munkaerő-igényes feladat a raktári logisztikában, a TOYOTA BT Optio OSE250 típusú berendezése ötvözi a hagyományos komissiózó gépek kiforrott műszaki megoldásait és a mai technológia legújabb fejlesztéseit. A T-mote funkciónak köszönhetően a berendezést a kezelő egy távirányítóval irányítja, így a sorokban árugyűjtés közben nincs elvesztegetett idő, amíg a kezelőszervekhez visszaér. A felkeresendő lokációk távolságának függvényében a kezelő vagy a távirányítású funkcióval halad a gép mellett, vagy nagyobb távolságok esetén nagyobb sebességgel a hagyományos vezetési módot használhatja. Ezzel a terület kialakításától és az útvonaltól függően akár 5-15% termelékenységnövekedés érhető el.
A szakmaiság mellett a Toyota nagy figyelmet szentelt annak is, hogy partnerei valóban könnyed hangulatban tölthessék el a napot. A vendégek bevonásával egy extra show keretében mindenkit elkápráztatott Danny Blue mentalista, illetve egy lélegzetelállító légtornász produkcióval is szórakoztatták közönségüket.