fbpx

Hosszú vagy terjedelmes áruk problémamentes kezelése a raktárban

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 03.

Egy ideális világban minden teher elfér a szabvány raklapon, egyforma súlyú és méretű és bármilyen targoncával könnyen mozgatható. Sajnos a való világ nem ilyen, és a legtöbb raktárban pont a szabvány raklapos áru jelenti a ritka kivételt.


A négyutas targonca fordulás nélkül tud haladni a folyosón

Számos árutípust, például a csöveket, építőanyagokat, fémlemezeket lehetetlen szabvány méretű raklapokon raktározni és szállításuk még a nem igazán szűk folyosójú raktárakban is nehézkes.A tárolási problémákra megoldást jelent a konzolos tárolás, ahol a hosszú áruk felhelyezését, leemelését nem akadályozzák függőleges rudak.

De hogyan oldjuk meg a folyosói árumozgatást? Ennek legegyszerűbb és legsokoldalúbb módja a négyutas targonca használata.

A normál tolóoszlopos targoncánál a raklapmozgatás folyamatának első lépéseként a targonca odahajt a raklapleemelő pozícióba, aztán a villát felemelve leveszi a raklapot, lesüllyeszti a villát a talajszintre, majd 90 fokkal elfordulva kihajt a folyosón és a célhelyre szállítja a raklapot. Szabvány raklap esetén a művelet nem jelent nehézséget. Abban az esetben viszont, ha az áru hosszabb, mint a folyosó szélessége, a targoncával nem lehet elfordulni.

A négyutas targonca ezt a problémát küszöböli ki. Ahelyett, hogy az egész targonca elfordulna a raklap leemelése után, csak a kerekek fordulnak el, aminek köszönhetően a targonca úgy tud haladni a folyosón oldalirányban, hogy a teher irányát nem változtatja meg. Amikor kiér a folyosóról, a targonca elfordulhat és a hagyományos módon folytathatja a munkát. Amikor épp nem hosszú árut mozgatnak vele, a négyutas targoncát a hagyományos tolóoszlopos targoncával megegyező módon használhatják. A négyutas targonca rendkívüli rugalmasságot biztosít a különböző alakú és méretű áruk és raklapok kezeléséhez.


A normál tolóoszlopos targoncának el kell fordulnia a folyosói szállítás előtt

Figyelmükbe ajánljuk a képen látható új fejlesztésű rendkívül ergonomikus és kényelmes UFW négyutas tolóoszlopos targoncánkat, mely sokoldalú felhasználást tesz lehetővé.

További információért és széles termékpalettánk megtekintéséért látogassanak el honlapunkra! (http://www.nagoya.hu)