fbpx

Hogyan rakodjon pontosan – Egy nap a bányában…

Írta: Szerkesztőség - 2019 február 19.

Az erőteljes L180-as Volvo homlokrakodó a bánya nyugati sarkában parkolva várta a műszak kezdést, hogy beteljesítse tulajdonosai elvárását. Nagy termelékenység, hatékonyság, alacsony fajlagos fogyasztás, gyors rakodás és abszolút pontos raksúlyok.

Ezek az elvárások nagyrészt abból adódnak, hogy elsődleges feladat a teherautók optimális rakodása: túlrakások megelőzése és a maximális raksúly kihasználás. Ez a rakodók és a szállítók közös érdeke.

A túlsúlyok miatt a teherautóknak le kell borítani a rakományukat, ami értékes vezetési időt vesz el a sofőröktől. A leborítás után pedig rakodógéppel újra meg kell rakni, ami a plusz üzemanyag és bérköltséget jelent a felrakónak.

Az L180-as fülkéjében a Millennium5 rakodómérleg tökéletesen végzi a dolgát. A gépkezelő pontosan tudja vele rakni a teherautókat, gyorsabban halad az anyagkiadással és ha kell mérlegjegyet nyomtat. A kezelésével sem küzdenek, mert minden magyarul jelenik meg és csak három gombot kell használni a rakodásokhoz. Ezzel a mérleggel tényleg pontosan lehet rakodni.

A munkanap végén a Millennium5 a cég adminisztrátorává válik, ellenőrizhető a napi kiadás, frissíthető a vevői lista, és megjeleníthető az összes termelékenységi mutató. A teljes napi munkafolyamat USB-s pendriveot használva számítógépre vihető, ahol egy táblázatkezelővel könnyen kezelhető. Az adatok vezeték nélküli technológiát használva is átkerülhetnek egy adatbázisba, ami web felületen bárhonnan elérhető, akár egy okostelefonról is.

Ha a rakodógép olyan helyre kerül, ahol nincsen hídmérleg, akkor a Millennium5 mérésügyi hitelesítésével az anyagkiadás zökkenőmentesen megoldható, nem szükséges hídmérleget telepíteni.

A mérleg színes kijelzője teszi használatát még komfortosabbá. A nagy fényerejű kijelző még direkt napfényben is jól látható. Beépített fényérzékelővel a képernyő fényereje automatikusan a fényviszonyokhoz alkalmazkodik, így a gépkezelők még éjszakai fényviszonyok mellett is kellemesen tudják használni a mérleget.

További info: www.hbl.hu – HBL Mérleg Kft

A Forgalmazó további mobil mérleg megoldásai:

Tengelysúly és össztömeg adatok azonnal a vezetőfülkéből a Truckmaster teherautómérleggel.

Mérjen közvetlenül a tárolás helyén, srópolja meg a távoli mérlegelés költségét a Forkmaster targoncamérleggel.