fbpx

„Óvjuk a természetet, használjunk kevesebb vizet!”

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 06.

Az ALDI az egyik legfontosabb természeti kincsre, az édesvíz fontosságára hívja fel a figyelmet.

 

Az áruházlánc elkötelezett a környezet védelme, a fenntarthatóság és a felelősségteljes energiahasználat iránt, amit már eddig is számos projekttel támogatott.

A vállalat március 24-én induló „Óvjuk a természetet, használjunk kevesebb vizet!” kampányával a víz fontosságára hívja fel a figyelmet. Ennek keretében az áruházlánc a WWF Magyarország LIFE projektjének következő 3 éven át tartó biomonitoringját támogatja, továbbá a kampány részeként saját honlapján és a közösségi média felületein számos tanáccsal, ötlettel segíti a fogyasztókat abban, hogy csökkentsék saját vízfelhasználásukat és óvják a bolygó vízkészletét.

Az ALDI együttműködik a WWF Magyarországgal. A WWF Magyarország 2014-ben indult LIFE projektjének fő célja, hogy biztosítsa a jobb vízellátást az Ó-Dráva holtágában, javítsa a holtág menti ártéri erdő változatosságát, és hozzájáruljon az európai jelentőségű élőhely fennmaradásához.

A következő 3 évben az ALDI támogatásával a WWF Magyarország elemzi a rehabilitáció eredményeit, hogy az értékes információk birtokában tovább segíthessék a vízi élővilág helyreállítását. További információk a WWF Magyarország LIFE Ó-Dráva vidékének rehabilitációs programjáról a www.aldi.hu oldalon, a Felelősségvállalás menüpont alatt találhatók.