fbpx

8 ország 9 útdíjrendszere egy fedélzeti egységen

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 08.

A Szövetségi Árufuvarozási Hivatal (BAG) engedélyezte az UTA One® készülékeket Németországban. Ennek eredményeként az UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) a német útdíjrendszert néhány héten belül csatlakoztathatja interoperábilis útdíjfizetési megoldásához.

 

Azzal, hogy a fedélzeti egységet (OBU) a német útdíjrendszer számára is engedélyezték, az UTA One® 8 európai országban 9 útdíjrendszert fed le. A tendencia növekvő, mivel a szolgáltatás fokozatosan tovább bővül további európai országokra, amint azok megnyitják útdíjrendszerüket az European Electronic Toll Service (EETS) számára.

Az UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) Európában a tankoló- és szervizkártyák vezető szolgáltatói közé tartozik. Ügyfelei az UTA kártyarendszer segítségével 40 európai ország több mint 62.000 elfogadóhelyen tankolhatnak készpénz nélkül, márkától függetlenül, de igénybe vehetnek egyéb szolgáltatásokat is, mint az autópálya használati díj elszámolás, a javítási szolgáltatások, a mentés és vontatás, valamint a forgalmi és az ásványolajadó visszatérítése.