fbpx

Háromszoros IFOY Díj jelölés

Írta: - 2019 április 12.

 

  • A világ első integrált lítiumion-akkumulátorral működő tolóoszlopos targoncája
  • STC – kategóriájának legnagyobb teljesítményű darabáru-tároló rendszere
  • zoneCONTROL – nagyobb biztonság a raktár kritikus pontjain

2019-ben a Jungheinrich háromszoros jelölést is kapott az IFOY (Év Targoncája) Díjra. Ezzel az Év Targoncája Díjért folyó küzdelemben az idén ismét a Jungheinrich kapta a legtöbb jelölést. Az IFOY díjak átadására 2019. április 26-án kerül sor a bécsi Hofburgban.

Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója így nyilatkozott: „A három jelölés ismét bizonyítja a Jungheinrich innovációs erejét az üzemen belüli logisztika területén. Mi nemcsak gépgyártó vállalat vagyunk, hanem logisztikai megoldásokat nyújtunk, és szoftverekkel kapcsoljuk össze mindezeket. Modern innovációinkkal és hatékony logisztikai megoldásainkkal szeretnénk ügyfeleinket segíteni, hogy minél gazdaságosabban üzemeltessék vállalkozásaikat.”

ETV 216i tolóoszlopos targonca „Raktártechnikai gépek” kategóriája

Az ETV216i az első szériagyártású, integrált lítiumion-akkumulátorral működő tolóoszlopos targonca. A Jungheinrich a targonca fejlesztésében következetesen kihasználta a helytakarékosság és a hatékony lítiumion-technológia előnyeit. Így jelentősen nagyobb mozgásteret és teljes körű kilátást biztosít. Kompakt szerkezetének köszönhetően a targonca rendkívül könnyedén mozgatható. A targoncába integrált li-ion-akkumulátor hosszabb élettartammal rendelkezik, nem igényel karbantartást, és nagyobb teljesítményre képes a hagyományos savas ólomakkumulátorokhoz képest. Használatával nagyobb rakodási teljesítmény és hatékonyság érhető el. A rendkívül rövid töltési idő non-stop alkalmazást biztosít. A gép teherbírása 1600 kg, emelési magassága pedig eléri a 10,7 métert.

STC darabáru-felrakógép „AGV és intralogisztikai robotok” kategóriája

Az STC típus a Jungheinrich első, saját fejlesztésű nagyteljesítményű darabáru-felrakógépe. High-tech technológiája és innovatív kialakítása csúcsteljesítményt garantál, hatékony működést biztosít, és optimalizálja az üzemen belüli logisztika költségeit. Több mint 6 m/s menetsebességével a felrakógép kategóriájának legnagyobb teljesítményére képes gépe. Emellett úgy nevezett „SuperCaps” energiapufferrel rendelkezik, amely speciálisan a menettulajdonsághoz illeszkedik. Tárolja a fékezési folyamat során felszabaduló energiát, majd gyorsításkor ismét visszatáplálja azt a hajtásrendszerbe. A rendszernek köszönhetően a Jungheinrich elérte, hogy az energiaszükségletet és annak rendelkezésre állási költségeit a versenytársakhoz képest 25%-kal csökkentse.

zoneCONTROL asszisztensrendszer„Intralogisztikai szoftverek” kategóriája

A Jungheinrich célja a dolgozók, a gépek, az áru és a raktári berendezések védelme, megóvása. Az új zoneCONTROL nagyobb biztonságot nyújt a raktár kritikus pontjain. A rendszer a targoncán elhelyezett rádiós modulból és ún. rádiós kapcsolati pontokból áll, melyeket a raktár kiválasztott pontjain helyeznek el. A kapcsolati ponttól mért távolság szerint a targoncán elhelyezett rádiós modul reakciókat vált ki, mint például a gép lefékezése. A zoneCONTROL alapja az UWB rádiós technológia és alkalmazásával már pár centiméter pontosság is elérhető.