fbpx

24 év, 250 partner, több ezer targonca

Írta: Kohout Zoltán - 2018 december 25.

Csak a közelmúltban csaknem 1500 anyagmozgatógépet forgalmazott az ajkai ipari övezetben működő Targonca Trade 2000 Kft., amely 1994-ben még a használtpiacon bontott vitorlát. Ma duplájára emelkedő alkalmazotti létszám mellett az újgép-értékesítésben is messze elhagyták a kezdeteket, és már azt is tudják, merre mutat a jövő.

Az idén 24 éves Targonca Trade 2000 Kft. részben a családi hagyományok útján szervezte tevékenységét, amely a használtgép- és targoncabérlettől az újtargonca-eladáson át a mind átfogóbb szervizszolgáltatások felé haladt. – Noha ajkai központtal működünk, azért nyitottunk irodát és telephelyet Budapesten és Szegeden, hogy az ország bármely pontján a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk. Bár a cégünk által forgalmazott HELI-targoncák magas minőséget képviselnek, a megbízható alkatrész- és szervizellátás, mint minden márkánál, nálunk is önmagunkkal szemben támasztott követelmény – mutat rá üzletpolitikájuk alapelveire Ifj. Molnár István. A Targonca Trade 2000 Kft. a gyors – legfeljebb párnapos, illetve partner-megállapodástól függően még rövidebb időben történő – reagáláson túl a termelési és logisztikai folyamatok zavartalansága és folyamatossága érdekében ügyeletet is vállal egyes ügyfeleinél 35 képzett munkatársával és 15 szerviz autójával.

Mivel a HELI-targoncák japán motorral és belső rendszerekkel készülnek, a műszaki megbízhatóságuk nagyon jó, üzemeltetési és karbantartási költségeik viszont alacsonyak, és a kínai gyáripari háttér miatt az áruk kedvező. Ugyanakkor itt Kína legnagyobb külföldre is gyártó márkájáról van szó, talán ezért is mutatkozik mind nagyobb kereslet a HELI iránt – teszi hozzá a Targonca Trade 2000 Kft. ügyvezetője.

A növekedésről megtudtuk: a válságot stabilan túlélt cég folyamatosan bő 10%-os gyarapodást könyvel el, s összességében csak a közelmúltban több, mint 1400 új targoncát adtak el. – A célunk idén is a 15%-os növekedés, ami ebben az esetben 180-200 új HELI-targonca értékesítését jelenti. Ennek a növekedésnek az alátámasztása érdekében folyamatosan képezzük kollégáinkat mind a kereskedésben, mind a szervizszolgáltatásban. Örömmel mondhatom, hogy nagyon alacsony a fluktuáció: a kollégáink érzik, hogy szükség van rájuk, igaz, nálunk a térségben kiemeltnek számító fizetést is nyújtunk a dolgozóinknak – mondja Molnár István.

 

A Targonca Trade 2000 Kft. mindemellett villahosszabbítók és hótolólapok, személyemelő-kosarak gyártásával, targonca-felkészítéssel, gumi- és festőműhellyel, állapotfelmérést és komplett felújítást végző szervizzel is biztosítja partnerei kiszolgálását.

A HELI mint a világ egyik legnagyobb targoncagyártója évente csaknem 100 ezer ilyen gépet állít elő az észak-amerikai, ázsiai és mindinkább európai piacokra. Targoncáinak típusválasztéka felöleli az 1-16 tonnás homlokvillás dízelt; az 1-7 tonnás gáz-/benzinüzemű és elektromos (3-4 támaszú) homlokvillást; illetve az 1-2 tonnás teherbírású tolóoszlopos konstrukciókat. Emellett 1-3 tonna teherbírású raktártechnikai berendezéseket is gyártanak.

Az idei évben termékpalettánk kibővült! Már elérhetőek az új elektromos HELI G series 1-3.5 tonnáig lítium ion akkumulátorral szerelt targoncák.

Keressen minket!