fbpx

Új igazgatósággal, de változatlan menedzsmenttel folytatja a Waberer’s

Írta: Szerkesztőség - 2016 szeptember 15.

Tulajdonosi szerkezetének megváltozását követően megtartotta első közgyűlését a Waberer’s International Zrt. Mint ismeretes, a Mid Europa Partners (MEP) magántőke-befektetési alap ez év júniusában tovább növelte részesedését a társaságban, s immár a részvények 97,1 százalékával rendelkezik. A tranzakciót a napokban hagyta jóvá a versenyhatóság Magyarországon és minden további érintett országban.

A közgyűlés döntött a Waberer’s cégformájának nyílt részvénytársaságból zártkörű részvénytársasággá történő visszaalakításáról és megválasztotta a társaság új igazgatóságát. Az ötfős igazgatóság elnöke Bethlen Miklós, a Mid Europa Partners partnere és budapesti irodájának vezetője lett. A testület két új tagja Dr. Lakatos Péter, a tranzakciót is menedzselő Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda partnere, és a holland Gerard van Kesteren, az egyik világpiacon vezető logisztikai vállalat, a Kuehne + Nagel korábbi pénzügyi vezetője. Az igazgatóság további két tagja a korábban delegált Dániel Csanád, a MEP befektetési vezetője és Stefan Delacher, aki 2011 óta a vállalat igazgatóságának tagja.

A közgyűlésen egyúttal megerősítették vezérigazgatói pozíciójában a céget a tranzakció óta kijelölt vezetőként irányító korábbi vezérigazgató-helyettest, Lajkó Ferencet. A közlekedés- és gazdálkodás-menedzsment diplomás szakember a Hungarocamionnál szerzett vezetői tapasztalatokat a nemzetközi közúti fuvarozás területén, majd a cég Waberer’s általi akvizícióját követően ügyvezető igazgatói, nemzetközi üzletág igazgatói és vezérigazgató-helyettesi beosztásokat töltött be.

Általános vezérigazgató-helyettesi pozícióra kapott felkérést Erdélyi Barna, aki 2014 óta a Waberer’s gazdasági igazgatójaként dolgozott. A közgazdaságtudományi diplomás szakember a Waberer’s-nél végzett munkája előtt különféle vezető tisztségeket töltött be hazai tömegközlekedési vállalatoknál, illetve vezető pénzügyi tanácsadóként működött a PWC-nél. Több mint 12 év tapasztalatra tett szert a pénzügyi és a szállítmányozási szektorban.

A közgyűlés a cég felsővezetésének összetételéről hozott döntésével aláhúzta a társaság működésének folytonosságát. A tulajdonos biztosította a menedzsmentet teljes támogatásáról a társaság elé tűzött célok megvalósításában: a cég továbbfejlesztése és növekedésének gyorsítása annak érdekében, hogy a magyarországi központú Waberer’s a komplett rakományok nemzetközi fuvarozásában vezető európai szereplővé, míg a raktározás és a logisztika területén regionális vezetővé váljon.