fbpx

Újabb DAF kamionokat vásárolt a törökországi fuvarspecialista

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 03.

A törökországi fuvarozás specialistájának számító Transemex Kft. flottája korszerűsítéséhez ismét a DAF vontatóit választotta. A cég ezúttal 10 darab XF kamiont szerzett be elsősorban gazdaságossági szempontok és a sofőrök elvárásainak figyelembevételével.

 

Nem titok, hogy ezúttal egy másik márka vontatói helyett szerezték be a DAF tehergépkocsikat. Az elmúlt 2 évben már kétszer vásároltak a holland tehergépjárművekből: az azokkal, valamint a legújabb generációhoz tartozó tesztjárművekkel szerzett tapasztalatok után döntöttek ismét a DAF mellett.  A jelenlegi korszerűsítési projekt eredményeként átlépték a 80 darabot a DAF márkájú vontatók beszerzéséből a Transemex Kft elmúlt 30 évének működése során, mondta Papp Gabriella szállítmányozási vezető.

A Transemex Kft. járműveink átlagos életkora 2-3 év közötti: a most vásárolt vontatókkal is 3 évre terveznek. A DAF MultiSupport Full Care csomagjának köszönhetően a költségek kiszámíthatóak, a vételár kedvező, ráadásul az előnyös visszavásárlási garancia is a szerződés részét képezi. Természetesen nem csupán ez volt fontos tényező a választás során: sofőrjeik is szívesen dolgoznak a holland márka járműveivel.

A DAF jó néhány olyan előnyt kínál, amit másik márkánál nem tapasztaltak. Az üzemeltetési tapasztalatok azt mutatják, hogy a lecserélt járműveknél jelentősen jobb fogyasztást érnek el sofőrjeik az új DAF tehergépkocsikkal (azonos viszonylatban vizsgálva), mondta Hajdu Béla fuvarozási igazgató.