fbpx

Drónokat alkalmaz a Renault Trucks

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 03.

A Renault Trucks-nál a raktárkezelésben és leltározásban, valamint a használtjármű értékesítésben is hatékony segítséget nyújtanak a drónok a cég számára.

 

A Renault Trucks a Lyon Saint-Priest-i – hidakat és tengelyeket – összeszerelő üzemében a készlet ellenőrzését immár drónok végzik: ezt a feladatot eddig a raktárosok látták el speciális messzelátók segítségével.

A raktározási zónák térképeit az előre meghatározott repülési útvonallal együtt a drónba programozzák, így az a rárögzített 3 leolvasó segítségével leolvassa a palettákon lévő vonalkódokat. A drón alkalmazásával egy raktározási hely készletellenőrzésével töltött idő a tizedére, 6 másodpercre csökkent. A drón lefotóz minden egyes pontot, így könnyedén megvizsgálható egy-egy olyan hely, ahol hibát érzékelt. A raktáros számára az adatok ezzel egyszerűen hozzáférhetők, és könnyedén kezelhetők. A műszer önállóan működik, a raktáros nem irányítja a drónt, csak figyeli annak repülését. A leltárellenőrzés befejeztével az eszköz kijelzi a valós raktárállapotot, és megmutatja az eltéréseket.

A Renault Trucks Lyon Saint-Priest-i használtjármű központja is drónokat állít munkába hamarosan a kamionok 360°-os fotóinak elkészítéséhez. Az elkészülő fotók a márka használt járműves honlapjára kerül fel, így az ügyfelek magas minőségű fotók alapján választhatják ki a járműveket. A drónos fotózást 2019 őszén kezdik el a lyoni központban, majd az ottani tapasztalatok alapján további régiókra is kiterjesztik a használatát, olvasható a Renault Trucks honlapján.