fbpx

Sporttörténelmet írt a fiatal tehetség!

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 03.

Molnár Bendegúz, az OXXO Hungary Truck Racing Team pilótája élete első kamionversenyén azonnal győzelemmel nyitott. Ezzel elhozta a 10 ezer dolláros fődíjat az egyik legrangosabb amerikai kamionverseny-széria, a The Bandit Big Rig versenyéről.

 

Molnár Bendegúz 2018-ban csatlakozott Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatához, a kétszeres Eb győztes, kétszeres angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Teamhez. Az ifjú pilótát hazai berkekben az egyik legígéretesebb autóversenyző reménységnek tartják, s komoly jövőt jósoltak neki új csapatában, a kamionos szakágban is.

A 20 éves versenyző sporttörténelmet írt: mind a hazai kamionsport, mind az amerikai verseny történetében most fordult elő először, hogy egy ifjú pilóta, aki szakágában élete első versenyét futja, azonnal diadalmaskodjon, és elhódítsa a verseny trófeáját.

Az amerikai truck race versenysorozat némileg eltér az európaitól. Itt ovális pályán versenyeznek a csapatok, és nincs sebességkorlátozás. Bendegúz mindenféle kamionversenyzői tapasztalat nélkül már az időmérő edzéseken kitűnt a 17 kamionból és versenyzőből álló mezőnyből fantasztikus eredményeket produkálva.

Másnap verseny fő futamon Bendegúz első helyen ért célba, ezzel elnyerte a verseny 10 ezer dolláros fődíját. Az eredmény a versenysorozat tabellájának első helyére repítette az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzőjét, aki harcossága, gyors és pontos reagálása miatt azonnal a közönség kedvence lett. Bravúros előzései és eredményei alapján a verseny hivatalos kommentátora Hungarian Top Gun titulussal illette.

– Egy versenyző mindig nyerni szeretne, én is ezzel a szándékkal álltam rajthoz. Azonban sosem gondoltam volna, hogy elsőre sikerül győznöm. Csodálatos érzés, hogy elértük ezt az eredményt. – mondta Molnár Bendegúz.