fbpx

„A nagyszerű vezetők teszik nagyszerűvé a tehergépkocsikat”

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 03.

Ki Magyarország legjobb tehergépkocsi-vezetője? Ki a legjobb Európában és azon túl? A 2019-es DAF Járművezető Versenyen mindez eldől az elkövetkező hónapokban. A 28 országban megrendezett verseny csúcspontja a szeptemberi látványos nemzetközi döntő, ahol kiderül, melyik gépkocsivezető érdemli ki a 2019-es Nemzetközi DAF Járművezető Bajnok címet.

Egy kiváló járművezető kihozza a maximumot tehergépkocsijának tudásából. Tudja, hogyan kell maximális teljesítményt kifacsarni az üzemanyag minden cseppjéből, s hogyan kell a rakományt biztonságosan és a csúcsforgalomban is időre leszállítani, s hogyan kell kitűnő állapotban tartani a gépkocsit. Ugyanakkor egy jó járművezető úgy ismeri a jogszabályokat, mint a saját tenyerét, a rakományrögzítést kirázza a kisujjából, illetve könnyedén alkalmazkodik bármilyen időjáráshoz és teherautó típushoz. Szóval a kiváló tehergépkocsivezető igazi szakember.

A DAF Járművezető Verseny három fordulóból áll. A nevezéssel kezdődik, amely során a járművezetőknek be kell mutatkozniuk, s elmondaniuk, miért tartják magukat méltó ellenfélnek. A járművezetők saját maguk is jelentkezhetnek, de benevezheti őket a munkáltatójuk, kollégájuk vagy akár a márkakereskedőjük is a drivers.daf.com weboldalon keresztül. Mint minden mesterember esetében, az elhivatottság, a készségek és a szenvedély a döntő tényezők.

A legjobbak közül is csak a legjobbak jutnak a magyarországi döntőbe, ami júniustól szeptemberig tart Zsámbékon, az 5 tengelyen – biztos kézzel versenysorozat keretében. A versenyben elért legjobb teljesítményű országos bajnok részt vehet a nemzetközi döntőn, amit szeptember 28-29-én rendeznek meg a Goodyear luxemburgi tesztpályáján, hogy képviselje országát, illetve magyar járművezető kollégáit, s öregbítse hírnevüket.

Mivel a DAF Magyarország legjobb tehergépkocsi-vezetőjét keresi, természetesen minden sofőr elindulhat a DAF Járművezető Versenyen függetlenül attól, hogy egyébként milyen márkájú tehergépkocsival dolgozik.