fbpx

„A csomagolóipar haladásáért” díj 2019. évi kitüntetettjei

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 04.

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) közgyűlésén átadták a CSAOSZ Elnöksége által odaítélt „A csomagolóipar haladásáért” díjat, amit 2019-ben Kemka Pál Bálint és Vaszkó Tibor vehetett át.

A légi, közúti, vasúti és tengeri szállításra kerülő áruk csomagolásának tervezését, kivitelezését közel három évtizede irányítja. Ő tervezte a Sissy hagyaték szállítási csomagolásait, amelyek vándorkiállításként bejárták Japánt. Személyéhez köthető a Thermobox, Jolybox márkanevű díjnyertes, 7 rétegű hullámpapírlemez és műanyag összetett csomagolóeszközök magyarországi megtervezése és bevezetése.Kemka Pál Bálint 1990 óta erősíti a Volánpack Zrt. kollektíváját, ahol jelenleg a romániai leányvállalat vezetője, s a CSAOSZ alapító tagja. Eredményeihez számos szállítási csomagolásban elterjedt fejlesztés kapcsolódik: 1990-ben sor került a veszélyes áruk csomagolására alkalmas, hazai alapanyagú hullámpapírlemez dobozok minősítésére, s az expressz és a veszélyes árukat csomagoló üzem beindítására.

A nagytömegű, 10-80 tonna és afeletti áruk szakszerű rakományrögzítési rendszerére máig használatos vállalati útmutatót dolgozott ki. Autóipari alkatrészek csomagolási rendszereinek kidolgozása, az ellátó logisztikai lánc megszervezése is feladatai közé tartozik.

Vaszkó Tibor a Széchenyi István Egyetemen szerzett BsC fokozatú végzettséget. A mesterképzést a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végezte, marketing managementet pedig külföldön tanult.

1998-ban az Electroluxnál kezdte pályafutását csomagolásfejlesztőként, majd a részleg vezetője lett. Nevéhez számos, mai napig alkalmazott, komplex rendszerfejlesztést igénylő munka köthető, amelynek révén a társaság logisztikai mutatói ugrásszerűen javultak. Később a NEFAB Packaging tervezésvezetője, ahol talán legérdekesebb munkája a 273 Airbus vázelem kínai export szállítási csomagolásának kidolgozása volt.

2012 óta a Green Packaging Kft. társtulajdonosa és műszaki ügyvezetője. Számos hazai szakmai elismerésen túl a Csomagolási Világversenyen hét WorldStar díjat nyert. A CSAOSZ szakmai továbbképző programjainak rendszeres előadója, a Példakép Alapítvány 2015. évi díjazottja.